Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso wil het Hamilton lastig gaan maken in 2018

Fernando Alonso liet tijdens de GP van Mexico zien dat hij het racen nog lang niet is verleerd. De Spanjaard vocht bochtenlang een verbeten strijd uit met Hamilton maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Fernando Alonso was door zijn gridstraf weer gedoemd tot een startplek in de achterhoede. Toch liet Alonso zien dat de McLaren in de basis een goede auto is. Hij knokte zich een weg naar voren en lag zelfs op een gegeven moment op de negende positie. Alonso kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op zijn race. "Het was een goede race, we starten vanaf P18 en hebben punten gescoord, dus dat was goed. De auto was prima te besturen in de race alleen kwamen we topsnelheid tekort om te kunnen aanvallen of ons te kunnen verdedigen."

De inmiddels 36-jarige Spanjaard had vooral genoten van zijn gevecht met de kersverse wereldkampioen Hamilton. Uiteindelijk passeerde Hamilton hem waardoor Alonso als tiende over de finish kwam. "Het was helaas niet mogelijk om mijn positie te verdedigen, ik probeerde het wel door steeds wat later te remmen maar het hielp helaas niet. Lewis weet nu wel hoe sterk McLaren is in de bochten." Hamilton is alvast gewaarschuwd want volgens Alonso verliep het dit seizoen wel heel gemakkelijk voor de Brit. "Dit jaar had Lewis geen tegenstand. Vorig jaar met Nico Rosberg werd het pas in de laatste race beslist. Dit jaar was te gemakkelijk, drie races voor het einde al kampioen. Hopelijk kan McLaren-Renault het hem volgend jaar lastig gaan maken."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen