Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso wil in gesprek met FIA-baas na straf: “Nationaliteit speelt een rol”

Fernando Alonso is nog altijd niet blij met de gang van zaken omtrent het uitdelen van straffen. De Spanjaard wil dan ook binnenkort in gesprek met de FIA, voornamelijk om te praten over de gang van zaken.

Alonso Miami Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het is niet het weekend van Fernando Alonso. De sprintrace was nog voor het uitkomen van bocht één voorbij en tijdens de kwalificatie kwam de Spanjaard niet verder dan P15. Toch lijkt Alonso vooral bezig te zijn met iets anders: de 'willekeur' in het geven van straffen.

Alonso kan het dan ook niet laten om, tegenover onder meer RacingNews365, opnieuw terug te vallen op de sprintrace: "Ik moet het gat openlaten, omdat Hamilton daar zonder enige controle aan de binnenkant opduikt. Dus ja, als ik dat doe, krijg ik een penalty."

Alonso wil dan ook op korte termijn in gesprek met de FIA, want hij heeft het idee dat bepaalde externe factoren meewegen bij de beslissingen van de stewards: "Ik heb sterk het gevoel dat nationaliteit meeweegt. En ik wil dan ook in gesprek met Mohammed (Ben Sulayem, president van de FIA) om er zeker van te zijn dat er niets mis is met mijn nationaliteit en om de toekomst veilig te stellen voor Spaanse coureurs. Zij moeten worden beschermd."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco