Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Alonso zag Aston Martin worstelen: "Dit is nieuw voor ons"

Fernando Alonso was eigenlijk aan het azen op een nieuwe overwinning in de Formule 1, maar dat zat er dit weekend niet in. Zelfs een podiumplek was voor het team van Aston Martin niet mogelijk in Spanje.

Alonso Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het slechte weekend voor Fernando begon goed zichtbaar te worden tijdens het eerste deel van de kwalificatie zaterdag. Het leek droog, maar toch hadden de rijders het lastig. Met weinig grip vanwege de weersomstandigheden vloog de één na de andere coureur van de baan af, zo ook Fernando Alonso. Hij schoof in de laatste bocht de grindbak in en daarna zat er weinig snelheid in zijn AMR23. Hij moest zijn thuisrace als negende aanvangen, terwijl zijn teamgenoot Lance Stroll vanaf de zesde positie mocht starten.

"We hadden het tempo niet"

In tegenstelling tot wat we inmiddels dit seizoen van de Spanjaard gewend zijn, wist hij niet richting het podium te rijden. Tijdens een pitstop in ronde 45 ging Fernando Alonso naar harde banden en kwam hij weer het veld in op de tiende positie. Toen leek de snelheid in de auto even terug te zijn. Hij haalde niet veel later Zhou Guanyu in en ook de Alpine van Esteban Ocon. Fernando moest het doen met een zevende plek, zijn slechtste resultaat tot nu toe dit jaar. Zijn teamgenoot Lance Stroll eindigde de race een plek voor hem op de zesde positie.

Tegen de media, onder wie RacingNews365, was de tweevoudig wereldkampioen erg openhartig: "We hadden het tempo niet. Dat was eigenlijk het grootste probleem. Het is niet dat we geen geluk hadden, of dat we iets weggooiden met een afwijkende strategie."

"Dus moesten we ons concentreren op Alpine en AlphaTauri en hebben we geprobeerd de Ferrari's bij te houden richting het einde. We hebben beter gepresteerd dan Ferrari dit weekend, want zij scoren alleen punten met Carlos Sainz. Wij hebben punten gemorst ten opzichte van Mercedes, maar zij hebben n eenmaal beter gepresteerd dit weekend."

Een ander weekend dan Alonso gewend is

De Spanjaard weet wel een beetje waar het misging voor het team van Aston Martin: "We moesten hard werken gedurende het weekend om tevreden met de auto te zijn en dat is nieuw voor ons. Normaal waren we vanaf de eerste vrije training al blij met de auto en hier moeten we wat harder werken."

Eveneens hebben de upgrades van de andere teams wellicht invloed op het resultaat: "Ik denk dat het effect van die upgrades misschien niet goed zichtbaar was in Monaco. Dus hier zagen we dat ze een beetje sterker zijn geworden, maar ik maak me geen zorgen." Alonso sluit af met de wijze woorden: "Er gaan betere weekenden en slechtere weekenden komen en we hebben weer een kans in Montreal."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"