Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso zet deur open voor langer verblijf in F1

Fernando Alonso zette dit jaar zijn handtekening onder een nieuw Aston Martin-contract. De Spaanse veteraan blijft zo tot en met 2026 in de Formule 1, maar denkt door de komst van Adrian Newey na over een langer verblijf.

Alonso Baku FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Formule 1-fans kunnen tenminste tot en met 2026 van de kunsten van Fernando Alonso genieten. De tweevoudig wereldkampioen verlengde ondanks zijn Aston Martin-contract en gaat met dat team aan het nieuwe F1-tijdperk beginnen. In 2026 gaan de reglementen op de schop en slaat Aston Martin de handen ineen met Honda, terwijl ook Adrian Newey overkomt van Red Bull. En dat Alonso met Newey mag samenwerken, zet hem wel aan het denken. Een langer verblijf in de koningsklasse is niet uitgesloten.

"Ik zou liegen als ik zeg dat ik er niet over nadenk", vertelt Alonso op de website van Aston Martin. "Adrian begint in maart 2025 en steekt zijn tijd in de auto voor 2026, dus we gaan zien hoe ik me voel aan het einde van dat jaar en of ik door kan gaan. Het wordt een beslissing die we samen als team nemen, mét Lawrence Stroll en Adrian."

Alonso is ontzettend trots dat hij in een auto van Newey mag rijden. "Voor mij is het een ongelofelijke kans, want het is heel speciaal om in een F1-auto van Adrian te rijden. Bovendien kan je ontzettend veel leren van mensen als Adrian. Het geeft enorm veel voldoening. Ik hoopte dat Adrian zich bij ons zou aansluiten toen hij stopte bij zijn vorige team (Red Bull red.). Er gingen een paar geruchten rond dat hij naar verschillende teams zou overstappen en ik vroeg Lawrence, Martin Whitmarsh en verschillende mensen binnen het team of we contact hadden opgenomen met Adrian."

Uiteindelijk begon Alonso zelf ook aan een charmeoffensief. "Uiteindelijk heb ik zelfs contact met hem opgenomen. Ik heb zijn telefoonnummer en sms'te hem: 'Wat een verrassing. Als je ooit aan een nieuwe uitdaging denkt, zou ik graag een keer met je willen werken'. En toen kwam ik erachter dat Adrian en Lawrence contact hadden. Lawrence hield me op de hoogte van de onderhandelingen. Toen Adrian zijn beslissing had genomen, was ik ontzettend blij. Ik was trots dat hij met ons wilde werken en dat hij in ons project geloofde. Het laat ook zien wat Lawrence kan, alleen Lawrence kan zulke dingen bereiken. Er zitten geen grenzen aan zijn passie voor autosport en zijn visie voor Aston Martin. Ik heb nog nooit zoiets gezien, dat iemand zo vastberaden en gepassioneerd is. Hij is een inspiratie voor ons allemaal in het team. Het is een voorrecht om met hem samen te werken."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Commotie Steward doet opvallende oproep aan Verstappen en FIA na ophef