Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso zet in op unieke mijlpaal na toe-eigenen nieuw record in Singapore

Fernando Alonso zal tijdens de komende Grand Prix van Singapore het record van Kimi Raikkonen verbreken van de meeste F1-starts.

Fernando Alonso is ervan overtuigd dat hij de 400 Formule 1-starts zal halen. Tijdens de komende Grand Prix van Singapore gaat hij sowieso al het record van Kimi Raikkonen verbreken. Alonso kwam tijdens de Italiaanse Grand Prix op gelijke hoogte met Raikkonen met 349 racestarts en is klaar om in Marina Bay het record van de Fin te verbreken en de eerste te worden die 350 Grands Prix is gestart in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen, die tot minstens eind 2024 op de grid zal blijven na het tekenen van een tweejarig contract met Aston Martin, ziet geen reden waarom hij niet door kan gaan om de volgende grote mijlpaal van 400 Grands Prix-starts te halen.

Het record laat het vertrouwen zien van de teams

Alonso gelooft dat hij nog steeds racet omdat hij presteert volgens de verwachtingen van het team en dat ze hem zouden vervangen als dat niet zo was. "Ik weet hoeveel starts ik op mijn naam heb staan, omdat we dat blijkbaar elk weekend moeten benomen, maar ik ben hier niet zo mee bezig", begint Alonso tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ik ben blij dat ik nog vele jaren in de Formule 1 zit en hoe lang ik ook in de Formule 1 zal blijven, ik zal de 400 Grands Prix zeker halen. Dat zijn flinke cijfers. Het laat zien hoeveel passie ik heb voor de sport en hoeveel discipline ik heb om op het hoogste niveau te presteren. Als je niet presteert, geven de teams je echt geen 400 Grands Prix." Als Alonso in de rest van het seizoen elke race start, eindigt hij het jaar met 355 starts. Er staan 23 races gepland op de kalender van 2023. Als hetzelfde aantal Grand Prix ook voor 2024 is gepland, kan Alonso nog eens 46 races aan zijn totaal toevoegen, wat de teller op 401 races zou brengen.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap