Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso zet in op unieke mijlpaal na toe-eigenen nieuw record in Singapore

Fernando Alonso zal tijdens de komende Grand Prix van Singapore het record van Kimi Raikkonen verbreken van de meeste F1-starts.

Alonso Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Fernando Alonso is ervan overtuigd dat hij de 400 Formule 1-starts zal halen. Tijdens de komende Grand Prix van Singapore gaat hij sowieso al het record van Kimi Raikkonen verbreken.

Alonso kwam tijdens de Italiaanse Grand Prix op gelijke hoogte met Raikkonen met 349 racestarts en is klaar om in Marina Bay het record van de Fin te verbreken en de eerste te worden die 350 Grands Prix is gestart in de Formule 1.

De tweevoudig wereldkampioen, die tot minstens eind 2024 op de grid zal blijven na het tekenen van een tweejarig contract met Aston Martin, ziet geen reden waarom hij niet door kan gaan om de volgende grote mijlpaal van 400 Grands Prix-starts te halen.

Het record laat het vertrouwen zien van de teams

Alonso gelooft dat hij nog steeds racet omdat hij presteert volgens de verwachtingen van het team en dat ze hem zouden vervangen als dat niet zo was.

"Ik weet hoeveel starts ik op mijn naam heb staan, omdat we dat blijkbaar elk weekend moeten benomen, maar ik ben hier niet zo mee bezig", begint Alonso tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Ik ben blij dat ik nog vele jaren in de Formule 1 zit en hoe lang ik ook in de Formule 1 zal blijven, ik zal de 400 Grands Prix zeker halen. Dat zijn flinke cijfers. Het laat zien hoeveel passie ik heb voor de sport en hoeveel discipline ik heb om op het hoogste niveau te presteren. Als je niet presteert, geven de teams je echt geen 400 Grands Prix."

Als Alonso in de rest van het seizoen elke race start, eindigt hij het jaar met 355 starts. Er staan 23 races gepland op de kalender van 2023. Als hetzelfde aantal Grand Prix ook voor 2024 is gepland, kan Alonso nog eens 46 races aan zijn totaal toevoegen, wat de teller op 401 races zou brengen.

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'