Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso ziet kans voor Verstappen om 'grootste coureur aller tijden' te worden

Max Verstappen kan zich met zijn twee wereldtitels meten met Formule 1-grootheid Fernando Alonso, maar wat heeft hij nodig om de grootste aller tijden te worden? Gewoon doorgaan zoals het nu gaat, aldus Alonso.

Gekeken naar het aantal wereldkampioenschappen zijn Michael Schumacher en Lewis Hamilton met zeven titels de meest succesvolle Formule 1-coureurs in de geschiedenis van de sport. Max Verstappen ziet zichzelf ondertussen terug in het illustere lijstje 'tweevoudig kampioenen', waar ook Fernando Alonso zich in bevindt. Alonso staat bekend als vriend en fan van Verstappen en het is dan ook geen verrassing dat de Spanjaard er in gelooft dat hij de beste aller tijden kan worden. Wat daar volgens Alonso voor nodig is? "Als hij doorgaat zoals hij nu gaat en een goede auto heeft? Dan kan het", zegt hij in Austin tegen onder andere RacingNews365. De Alpine-coureur weet als geen ander dat daar wel een goede auto voor nodig is, anders ben je als coureur kansloos. "Als Red Bull om wat voor reden dan ook geen kampioenschappen meer kan winnen, dan zal hij eindigen met twee wereldtitels."

Verstappen nóg beter in slotraces van 2022?

Met nog vier races te gaan heeft Verstappen de wereldtitel van 2022 al op zak. De druk is nu helemaal verdwenen en Alonso verwacht dat de Nederlander wel eens nóg beter kan gaan rijden. "Het is zeker anders, want er is geen druk meer. Je gaat elk weekend wat meer relaxed in en daardoor kan zijn performance misschien zelfs op een hoger niveau liggen in de races." "Het is voor Max' performance juist goed, want hij hoeft zich geen zorgen meer te maken over alles. Hij heeft de volledige vrijheid om de potentie van de auto en hemzelf volledig te benutten", aldus de tweevoudig wereldkampioen voor Renault.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'