Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
AlphaTauri

AlphaTauri als reuzendoder in de Formule 1? "Wordt door velen gevreesd"

Wie was de grootste verrassing van de Formule 1 wintertest? Leg die vraag voor aan F1-commentator Will Buxton en hij kan maar bij één team uitkomen: AlphaTauri. Het team zou volop gevreesd worden.

Gasly Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Formule 1-commentator Will Buxton draait al heel wat jaren mee in de Formule 1 en zat op het puntje van zijn stoel tijdens de wintertest. In zijn vlog blikt Buxton uitgebreid en per team terug op wat er gebeurde in Bahrein en daarbij heeft hij speciale aandacht voor AlphaTauri. In zijn ogen is dat de grote verrassing waar iedereen in de Formule 1-paddock over praat. En dat met enige vrees.

"Dat team lijkt gedurende de winter de grootste stappen te hebben gezet. De AT02 is de auto waar de hele Formule 1-paddock over praat. Ze hebben hun tokens wijs besteed en ze hebben de updates genomen die ze als klantenteam mogen nemen. Daarbij hebben ze het chassis zo onder handen genomen dat ze in alle opzichten de grenzen van het toelaatbare hebben opgezocht."

Het resultaat? "Een auto die betrouwbaar is, supersnel is en bovendien heel robuust oogt op het circuit. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zijn er allebei zeer over te spreken, waarbij met name de racesimulaties van Gasly het onderwerp van gesprek waren. In het middenveld is men heel bevreesd voor wat AlphaTauri kan doen in 2021. Het potentieel van dat team is één van dé gespreksonderwerpen na de wintertest."

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP