Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

AlphaTauri baart opzien met grote update in Abu Dhabi: "Nieuwe stap voor 2024"

Een grote update aan de wagen doorvoeren in het laatste raceweekend van het seizoen. AlphaTauri doet het in Abu Dhabi en dit is waarom.

Ricciardo Las Vegas
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor de meeste teams staat de Grand Prix van Abu Dhabi in het teken van de definitieve eindrangschikking van de constructeurstitel. AlphaTauri kan nog van plek 8 naar 7 springen, als het team meer dan vijf punten goedmaakt op Williams. Maar voor het team van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda staat er nog meer op het spel. AlphaTauri neemt namelijk nog een grote update voor de wagen mee naar de afsluitende race van 2023. En dat is niet zonder reden, legt AlphaTauri-CEO Peter Bayer exclusief aan RacingNews365 uit.

Bayer geeft aan dat AlphaTauri de update nu doorvoert met het oog op volgend jaar. "Sinds de zomer, toen we zagen dat de auto niet werkte, hebben we het concept veranderd. We zeiden eigenlijk 'we blijven ons continu doorontwikkelen nu'. Dus alles wat je nu ziet is een soort voorbereiding op volgend jaar. Daarom brengen we ook nog een grote upgrade mee naar Abu Dhabi. Een nieuwe stap voor de wagen van 2024."

AlphaTauri kende een moeizaam seizoen voor de zomerstop, daarna werden er regelmatig punten gepakt. Bayer: "We hebben een stap terug gedaan, om te proberen te begrijpen wat werkte en wat er mis was. De goede dingen hebben we bewaard en de foute dingen hebben we uit het raam gegooid. Maar om ze te ontwerpen, ze te testen in de windtunnel om te kijken of ze werken en ze mee te nemen naar het circuit, dat kost tijd. In de fabriek wordt op het moment gewoon in drie ploegen gewerkt. We blijven ontwikkelen en werken zo geleidelijk aan de wagen voor 2024."

Bayer geeft aan dat de basis van de wagen voor dit jaar eigenlijk goed was, maar dat er niet genoeg uitgehaald werd. "Iedereen volgt nu de filosofie van Red Bull. En veel mensen zeggen dat hoewel wij het zusterteam zijn van Red Bull, onze wagen het minste op Red Bull lijkt van iedereen. Zelfs Toto (Wolff, red.) zei dat als hij een Red Bull-sticker op zijn wagen zou moeten plakken hij dat zou doen. Als hij maar het concept kan gebruiken en sneller kan gaan. Iedereen volgt nu die filosofie van Red Bull. Wij moesten onze wagen significant veranderen en nu werkt hij."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust