Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

AlphaTauri geeft Gasly zijn zin na noodoproep

Pierre Gasly krijgt komend weekend waar hij recent nog met klem om vroeg: een betere AlphaTauri. Althans, dat is de bedoeling.

Gasly Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Veel duidelijker kon Pierre Gasly na de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk niet zijn. Het ging niet goed bij AlphaTauri en updates zijn hoognodig, zo claimde hij. Hij voegde er aan toe te hopen dat updates gereed zullen zijn voor de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk, zijn thuisrace, en als hij daarvoor al gebeden heeft, zijn die gebeden aangehoord.

"Ik hoop dat alles er beter uit zal zien met de updates die dit weekend op de auto zullen zitten", zo bevestigt hij zelf in de preview van het team. "Die updates zijn vooral aerodynamisch van aard en moeten in theorie echt een grote stap voorwaarts betekenen voor wat betreft de overall performance. Ik kijk er dus naar uit om ze uit te testen in de hoop dat ze ons terug richting de punten kunnen sturen."

Teamgenoot Yuki Tsunoda is ondertussen ook verheugd met de komst van de updates en verklapt dat het om een serieus uitgebreid pakket gaat: "We zijn voor één grote update gegaan, in plaats van voor meerdere kleine. We willen zo wat meer load op de auto genereren, omdat we behoorlijk zwak waren in de medium- tot hogesnelheidsbochten. Hopelijk brengt het ons wat meer momentum en kunnen we de strijd in het middenveld weer aangaan."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken