Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

AlphaTauri hint op nieuwe tegenslag voor Ricciardo

Het heeft er alle schijn van dat we Daniel Ricciardo voorlopig niet terug gaan zien in de Formule 1.

Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo is inmiddels al vier raceweekenden uit de roulatie. In eerste instantie dacht men hem over twee weken, in Qatar, weer in de AlphaTauri-bolide terug te zien, maar het heeft er alle schijn van dat het nog wat langer gaat duren.

Tijdens de GP van Nederland raakte Ricciardo op vrijdag geblesseerd: hij brak zijn middenhandsbeentje bij een crash. Hij ging onder het mes en Liam Lawson werd naar voren geschoven als zijn vervanger. Vooralsnog doet de Nieuw-Zeelander dat zeer verdienstelijk. In Singapore scoorde hij zelfs zijn eerste punten.

In Japan werd Jonathan Eddolls, Head of Trackside Engineering van AlphaTauri, gevraagd naar de terugkeer van Ricciardo. Die laat nog wel even op zich wachten, zo laat hij weten. "In Singapore hebben we Ricciardo gezien. Hij zit nog in zijn herstelperiode. Als we het hebben over zijn terugkeer, dan zal dat nog wel even duren, dus ik wil er geen precieze datum aan verbinden."

"Het herstel gaat goed en voordat hij terugkeert zullen we met hem in de simulator duiken. Vanuit onze kant is er ook geen haast om hem terug in de auto te krijgen. Het slechtst mogelijke scenario zou zijn om hem in de auto te zetten terwijl hij nog niet helemaal hersteld is, waardoor er nieuwe problemen op kunnen treden."

Gevraagd hoe de simulator tot hulp kan zijn bij de terugkeer van Ricciardo, legt Eddolls uit. "Het is een goede representatie van de auto en alle krachten die er bij komen kijken. De uiteindelijke beslissingen zal waarschijnlijk vanuit hem komen, niet vanuit ons."

"Hij zal beter weten hoe de pijn is en hoe het herstel gaat. We leggen hem geen druk op, want we hebben een pool met drie coureurs, dus er is geen haast. De focus ligt op een volledig herstel, zodat we het niet eens meer over zijn blessure moeten hebben zodra hij terug is", aldus de Brit.

Tegelijkertijd is het misschien ook goed nieuws. Als Ricciardo en het team zo weinig haast hebben, zou dat erop kunnen wijzen dat hij al verzekerd is van een zitje voor 2024.

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Japan 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt