Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri slaagt voor belangrijke eerste beproeving 2022-bolide

De Formule 1-teams zijn druk met het klaarstomen van de racemonsters van 2022. AlphaTauri loopt goed op schema en kan de belangrijke eerste stap voor het komende seizoen al afvinken.

AlphaTauri heeft ruim een maand voor de Formule 1-testdagen van 2022 de belangrijke crashtests van de FIA doorstaan. Alle teams moeten deze test doorstaan voordat ze met hun bolide deel mogen nemen aan een F1-seizoen. Het team van Franz Tost is het derde team van de grid die de crashtests voor komend seizoen heeft doorstaan. Eerder kreeg het veiligheidsorgaan van de autosport al bezoek van Ferrari en Haas. Beide renstallen slaagden eveneens voor de test, waarin de bolides onder toezicht van de FIA getest worden op de veiligheid tijdens een crash. Belangrijk hierbij is dat de zogeheten 'survival cell' de tests doorstaat zonder te breken.

AlphaTauri hard aan het werk voor de AT03

"Seizoen 2022: de eerste stap is gezet voor de AT03", laat de Italiaanse renstal weten. De engineers van AlphaTauri zijn druk bezig met de bolides van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. "Terwijl er van alles gaande is in onze fabriek in Faenza, hebben we de F1 crashtests doorstaan."

1481285687555108872

season 2022: first step completed for the AT03 while there is a lot going on in our factory in Faenza, we've passed the #F1 crash tests! pic.twitter.com/0r3rDpfba4 — Scuderia AlphaTauri (@AlphaTauriF1) January 12, 2022

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen