Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
AlphaTauri

AlphaTauri slaagt voor belangrijke eerste beproeving 2022-bolide

De Formule 1-teams zijn druk met het klaarstomen van de racemonsters van 2022. AlphaTauri loopt goed op schema en kan de belangrijke eerste stap voor het komende seizoen al afvinken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

AlphaTauri heeft ruim een maand voor de Formule 1-testdagen van 2022 de belangrijke crashtests van de FIA doorstaan. Alle teams moeten deze test doorstaan voordat ze met hun bolide deel mogen nemen aan een F1-seizoen. Het team van Franz Tost is het derde team van de grid die de crashtests voor komend seizoen heeft doorstaan.

Eerder kreeg het veiligheidsorgaan van de autosport al bezoek van Ferrari en Haas. Beide renstallen slaagden eveneens voor de test, waarin de bolides onder toezicht van de FIA getest worden op de veiligheid tijdens een crash. Belangrijk hierbij is dat de zogeheten 'survival cell' de tests doorstaat zonder te breken.

AlphaTauri hard aan het werk voor de AT03

"Seizoen 2022: de eerste stap is gezet voor de AT03", laat de Italiaanse renstal weten. De engineers van AlphaTauri zijn druk bezig met de bolides van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. "Terwijl er van alles gaande is in onze fabriek in Faenza, hebben we de F1 crashtests doorstaan."

Deze Formule 1-coureurs moeten dit jaar vrezen voor hun stoeltje

Aan het einde van het komende Formule 1-seizoen lopen er een aantal contracten van F1-coureurs af. Sommigen lopen daarentegen wat langer door. Wie moet er vrezen voor zijn toekomst in de koningklasse van de autosport en wie kan er met een gerust hart beginnen aan het jaar 2022? We bespreken het in de video hieronder.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

3 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur