Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

AlphaTauri-teambaas heeft goede raad voor Tsunoda: "Het is beter om dat te doen"

Franz Tost is tot nu toe best te spreken over de prestaties van zijn pupil Yuki Tsunoda. De Japanner is met pieken en dalen bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1, maar de AlphaTauri-teambaas is redelijk positief. Hij geeft zijn coureur voor de zomerstop wel vast wat wijze raad mee.

Yuki Tsunoda Oostenrijk off track
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het eerste seizoen van Yuki Tsunoda in de Formule 1 kent tot nu toe de nodige hoogte- en dieptepunten. De Japanner wisselt prima trainingen en kwalificaties af met onnodige fouten, crashes en een hoop gescheld over de boordradio. AlphaTauri-teambaas Franz Tost ziet echter dat het goed is en zegt blij te zijn met de progressie die Tsunoda tot nu toe al heeft geboekt.

Met de zomerstop voor de boeg krijgt Tsunoda de tijd om de batterijen weer op te laden voor de tweede helft van het seizoen. Volgens Tost is dat nodig ook. "Yuki is nog een rookie. De Formule 1 is tegenwoordig heel erg professioneel, het niveau is zeer hoog", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Ook wat betreft de technische kant."

Volgens Tost is het voor jonge coureurs 'een grote uitdaging' om in de Formule 1 te komen en ook succesvol te zijn. Iets dat door de buitenwereld nog wel eens onderschat wordt, meent hij. De AlphaTauri-teambaas hoopt dan ook dat rookies zoals Tsunoda meer de kans krijgen om zich te laten zien.

"We moeten jonge coureurs de tijd geven, want je kan niet zomaar uit een andere klasse in de Formule 1 komen en denken dat je meteen foutloos kan rijden en succesvol kan zijn, zo werkt het niet. Om in de Formule 1 succesvol te zijn moet je heel erg hard werken en gedisciplineerd zijn, dit moeten jonge coureurs ook leren."

Met Tsunoda gaat het volgens Tost nu wel de goede kant op. "We zijn op de goede weg met Yuki. Hij leert snel, maar soms is hij zelfs iets te gemotiveerd", meent de Oostenrijker. Tijdens de eerste vrije training in Hongarije zette de Japanner bijvoorbeeld een aantal indrukwekkende rondetijden neer, maar Tost had het liever anders gezien.

"Hij was in het begin heel erg snel. Maar achteraf gezien, was hij misschien iets te snel. Daarom zei ik tegen hem dat het beter was om in VT1 iets langzamer te gaan en gewoon veel rondjes te rijden, want iedere ronde helpt je om de auto technisch beter te begrijpen en zo krijg je ook meer ervaring."

Ook interessant:

Formule 1-coureurs wagen nog altijd hun leven wanneer ze in een F1-bolide stappen.

RacingNews365 zet in de volgende video de belangrijkste veranderingen in de loop van de jaren op een rijtje, wat betreft de veiligheid van de F1-bolides.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"