Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

AlphaTauri vreest: "Niet makkelijk om een partner als Honda te vinden"

Nu Honda aan het eind van 2021 de Formule 1 verlaat, staat voornamelijk Red Bull in de spotlights. Maar AlphaTauri kampt met exact dezelfde problemen. Teambaas Franz Tost vindt het jammer dat Honda gaat.

Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Net als Red Bull zit AlphaTauri ook zonder motor voor 2022. Honda verlaat de sport en laat de beide teams met een behoorlijk probleem achter. Franz Tost spreekt dan ook van een jammerlijk besluit.

"AlphaTauri en Honda hebben een geweldig goede en professionele relatie opgebouwd sinds het begin van de samenwerking in 2018", aldus de Oostenrijker in een eerste reactie. "We hebben geweldige successen geboekt, waaronder een overwinning en meerdere podiumplaats. Het is jammer dat Honda stopt met de Formule 1, want de motor werd beter en beter, zelfs tot het punt waarop het in korte tijd één van de beste motoren van de grid werd."

Tost kijkt ondanks het verlies van Honda op de lange termijn uit naar de komende anderhalf jaar: "Ik ben ervan overtuigd dat we samen nog enkele sterke resultaten neer kunnen zetten."

Het besluit van Honda en de klimaatgerichte argumenten die Honda aandraagt kunnen rekenen op het respect van Tost: "Iedereen binnen het team wenst Honda het allerbeste in haar pogingen de nieuwe doelstellingen te halen en we hopen dat men een succesvolle toekomst tegemoet gaat."

"We willen Honda uit de grond van ons hart bedanken voor de vruchtbare samenwerking, we hebben werkelijk van elke dag genoten. Het zal dan ook niet makkelijk worden om een nieuwe partner zoals Honda te vinden, maar natuurlijk zullen we direct gaan kijken naar de best mogelijke oplossingen voor 2022 en de daaropvolgende jaren."

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Honda verlaat de Formule 1 en Red Bull RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt