Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine bevestigt potentiële nieuwe afnemer Renault-motoren

Het is goed mogelijk dat Alpine ergens in de komende jaren een motorafnemer krijgt, namelijk potentiële Formule 1-nieuwkomer Andretti. Een overeenkomst voor de Renault-motoren ligt klaar, maar het Amerikaanse team moet natuurlijk nog wel toetreden tot de koningsklasse.

Het is nog afwachten of Andretti inderdaad toe kan treden tot de Formule 1. Al meermaals liet de Amerikaanse partij van Mario en Michael Andretti zien dat de plannen zeer serieus zijn. Zo is er al een samenwerking met General Motors (waar Cadillac onder valt) aangekondigd en zeggen de Andretti's dat ze het 'instapbedrag' van 200 miljoen dollar kunnen en willen betalen.

De bestaande Formule 1-teams zitten er echter nog niet op te wachten, simpelweg omdat ze een deel van de prijzenpot moeten inleveren aan een elfde F1-team. Alpine lijkt nu wel aan de kant van Andretti te staan: zij zullen de Renault-motoren gaan leveren als het team toetreedt tot de koningsklasse van de autosport, dat bevestigde Laurent Rossi aan Reuters tijdens de launch van het Franse team.

"We hebben een overeenkomst dat als zij hun F1-licentie krijgen, wij de motor zullen leveren. Het is echter aan Andretti om te zorgen dat ze toe kunnen treden tot het F1-circus. Ze zullen zelf door de processen moeten gaan en daarbij ook laten zien dat ze waarde kunnen toevoegen aan de F1 en aan de teams in het algemeen."

"Als ze het zo ver schoppen, dan zijn we blij om samen te werken. Zo niet, dan betekent het gewoon dat het niet heeft gewerkt", aldus de CEO van Alpine.

Sinds het Formule 1-seizoen van 2021 heeft Renault geen klantenteams meer voor haar Formule 1-motoren. Na 2020 stapte McLaren over naar motoren van Mercedes, waardoor alleen Alpine zelf gebruik maakt van de krachtbronnen van Franse komaf. Red Bull was tot een aantal jaar geleden ook afnemer van de Renault-motor, maar dit huwelijk strandde eind 2018.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez