Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Nieuw kopstuk moet worstelend Alpine er bovenop helpen

In een voor Alpine zeer onrustige periode heeft het Frans F1-team zich verzekerd van de diensten van David Sanchez, slechts enkele weken na diens vertrek bij McLaren.

Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alpine heeft bekendgemaakt dat David Sanchez de nieuwe Executive Technical Director wordt van het Franse F1-team. Sanchez krijgt de leiding over de technische afdeling van Alpine. De Fransman begint direct met zijn werk, slechts een paar weken na zijn vertrek bij McLaren. Hij maakte slechts drie maanden deel uit van McLaren, waarna beide partijen ervoor kozen om uit elkaar te gaan nadat ze tot de conclusie kwamen dat zijn taken niet overeenkwamen met wat eerder was besproken.

In zijn nieuwe functie bij Alpine (dat een moeilijke start van het seizoen beleeft en negende staat bij de constructeurs met nul punten) zal hij de nieuwe technische structuur bij het team leiden. Ciaron Pilbeam (Technical Director - Performance), Joe Burnell (Technical Director - Engineering), en David Wheater (Technical Director - Aerodynamics) moeten allemaal aan hem rapporteren.

			© Timo Ernst
	© Timo Ernst

Sanchez keert met deze stap terug naar het team waar hij zijn F1-carrière begon. In 2005 begon hij bij het team als junior aerodynamicus toen het nog onder de naam Renault reed. Vóór zijn korte periode bij McLaren had Sanchez een jarenlange carrière bij Ferrari, waar hij een leidinggevende rol vervulde op de aerodynamische afdeling.

"Ik ben enthousiast over deze uitdaging bij Alpine", zegt Sanchez. "Ik kijk ernaar uit om weer bij Enstone te werken, de plek waar ik mijn Formule 1-carrière ben begonnen. Bij dit team zijn altijd zoveel fantastische mensen betrokken geweest en er is duidelijk zoveel potentieel. We hebben een grote taak voor de boeg om de prestaties op het circuit te verbeteren en het zijn dit soort uitdagingen die me motiveren.

"Ik ben er helemaal klaar voor en kijk ernaar uit om weer samen te werken met de technische teams van Enstone-Viry met als enige doel om dit geweldige team weer regelmatig succes te bezorgen."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'