Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Alpine huiverig voor sprintrace: "We verwachten meer onzekerheid"

Het aanstaande Grand Prix-weekend in Silverstone wordt met de introductie van de sprintrace op zaterdag bijzonder. Bij Apine kijkt men uit naar het nieuwe format, al brengt het volgens het team ook wat onzekerheid met zich mee.

Alonso Ocon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

De indeling voor komend weekend is bekend, slechts één vrije training op vrijdag met daar gelijk achteraan de kwalificatie voor de sprintrace. Zaterdag volgt er nog een korte training voordat de coureurs gaan racen voor hun startpositie van zondag.

Een nieuw format waar de teams en coureurs hun weg in moeten zien te vinden. In aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië verwacht Alpine-teambaas Marcin Budkowski dat het waarschijnlijk niet gelijk van een leien dakje zal lopen.

"Het nieuwe format is volledig nieuw en zal drie dagen lang voor actie gaan zorgen", zegt de Pool in de officiële preview van Alpine. "De grootste uitdaging voor de teams is om in een uur op vrijdagochtend een goede setup van de auto te vinden en het zelfvertrouwen van de coureurs op te krikken, aangezien we na de training meteen gaan kwalificeren. Vanaf dat moment gelden ook de parc fermé-regels, waardoor we niet meer aan de auto mogen werken. Daarnaast zijn er andere regels met betrekking tot de banden, waaronder een vrije keus voor de race."

De teambaas van Fernando Alonso en Esteban Ocon heeft nog wel zijn twijfels bij het concept van sprintracen op zaterdag. "We verwachten dat het nieuwe format meer onzekerheid met zich meebrengt aangezien sommige teams het goed zullen doen en anderen minder. Hierdoor kan de startgrid worden opgeschud wat tijdens de race weer voor meer actie op de baan kan zorgen."

"Teams haten onvoorspelbaarheid, aangezien ze altijd proberen op alles tot in perfectie te optimaliseren", vervolgt Budkowski, "maar voor de fans moet het in ieder geval spannender worden."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten