Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Alpine-kopstuk doet niet aan sandbaggen: "Alonso vergelijkbaar met Verstappen"

Sporting Director van Alpine Alan Permane heeft de memo waarop staat dat je niet al te optimistisch over de wintertest praat klaarblijkelijk niet gekregen. Hij meent dat Alpine grote stappen heeft gemaakt en dat de snelle ronde van Fernando Alonso vergelijkbaar was met die van Max Verstappen.

Alonso Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Alpine viel tijdens de wintertestweek in Barcelona niet echt op. Qua tijden bijvoorbeeld zaten Fernando Alonso en Esteban Ocon nooit echt van voren, maar dat laat zich volgens Sporting Director Alan Permane wel verklaren. Hij legt aan Motorsport.com uit dat het team met veel brandstof reed en en zonder DRS, wat goed zou zijn voor zeven tienden per ronde.

"Ik wil niet overkomen alsof ik met smoesjes kom en ik ga ook niet verkondigen dat we Mercedes en Red Bull wel even verslaan, maar ik denk dat we er behoorlijk goed voor staan", klinkt het opvallend optimistisch, te meer omdat vrijwel iedereen roept dat de eerste meters niks waard zijn, omdat men toch niet weet waar men ten opzichte van de concurrentie staat.

"De ronde die Fernando op de laatste morgen reed, en ook al was het maar één ronde, was zeer vergelijkbaar met wat Max Verstappen op hetzelfde moment liet zien, met het verschil dat Verstappen wél zijn DRS gebruikte."

Permane legt GPS-data Alonso vs. Verstappen naast elkaar

"Als je de GPS-data van die ronden over elkaar heen legt, zien we bijna geen verschillen, los van flink wat tijdverlies op de rechte stukken (vanwege DRS, red.). Fernando was erg tevreden met de auto. We hebben gedurende de nachten noemenswaardige dingen gevonden en bleken in staat de achterkant van de auto tot rust te manen."

Permane gaat nog even door: "Als we er C3-banden onder hadden gelegd, waren we nog eens drie of vier tienden sneller geweest en dat zit je er opeens heel, heel dichtbij."

"Ik zal niet roepen dat alles koek en ei is, want er zijn ook zorgen, maar we bungelen sowieso niet onder aan de tijdenlijsten. Mijn gevoel zegt me dat we waarschijnlijk wat dichter bij de kop staan dan aan het einde van het vorige seizoen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"