Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine-kopstuk doet niet aan sandbaggen: "Alonso vergelijkbaar met Verstappen"

Sporting Director van Alpine Alan Permane heeft de memo waarop staat dat je niet al te optimistisch over de wintertest praat klaarblijkelijk niet gekregen. Hij meent dat Alpine grote stappen heeft gemaakt en dat de snelle ronde van Fernando Alonso vergelijkbaar was met die van Max Verstappen.

Alpine viel tijdens de wintertestweek in Barcelona niet echt op. Qua tijden bijvoorbeeld zaten Fernando Alonso en Esteban Ocon nooit echt van voren, maar dat laat zich volgens Sporting Director Alan Permane wel verklaren. Hij legt aan Motorsport.com uit dat het team met veel brandstof reed en en zonder DRS, wat goed zou zijn voor zeven tienden per ronde. "Ik wil niet overkomen alsof ik met smoesjes kom en ik ga ook niet verkondigen dat we Mercedes en Red Bull wel even verslaan, maar ik denk dat we er behoorlijk goed voor staan", klinkt het opvallend optimistisch, te meer omdat vrijwel iedereen roept dat de eerste meters niks waard zijn, omdat men toch niet weet waar men ten opzichte van de concurrentie staat. "De ronde die Fernando op de laatste morgen reed, en ook al was het maar één ronde, was zeer vergelijkbaar met wat Max Verstappen op hetzelfde moment liet zien, met het verschil dat Verstappen wél zijn DRS gebruikte."

Permane legt GPS-data Alonso vs. Verstappen naast elkaar

"Als je de GPS-data van die ronden over elkaar heen legt, zien we bijna geen verschillen, los van flink wat tijdverlies op de rechte stukken (vanwege DRS, red.). Fernando was erg tevreden met de auto. We hebben gedurende de nachten noemenswaardige dingen gevonden en bleken in staat de achterkant van de auto tot rust te manen." Permane gaat nog even door: "Als we er C3-banden onder hadden gelegd, waren we nog eens drie of vier tienden sneller geweest en dat zit je er opeens heel, heel dichtbij." "Ik zal niet roepen dat alles koek en ei is, want er zijn ook zorgen, maar we bungelen sowieso niet onder aan de tijdenlijsten. Mijn gevoel zegt me dat we waarschijnlijk wat dichter bij de kop staan dan aan het einde van het vorige seizoen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"