Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine onderbreekt bruut launches van concurrenten met belangrijk nieuws

Terwijl McLaren net haar launch had afgerond en Aston Martin bijna begint, onderbrak Alpine het launchgeweld met haar eigen nieuws over haar eigen nieuwe bolide.

De MCL60 is net onthuld en de AMR23 kan ieder moment onthuld worden, maar Alpine besloot om op dat moment met eigen nieuws te komen over haar eigen nieuwe bolide. De nieuwe Alpine A523, die op donderdag aan het publiek getoond zal worden, heeft namelijk deze maandag al haar eerste meters gemaakt. Net als Williams voerde men op Silverstone namelijk een shakedown uit. Pierre Gasly (8 ronden) en Esteban Ocon (9 ronden) mochten beiden de nieuwe bolide aan de tand voelen. Vanwaar zo weinig ronden? Omdat er slechts 100 kilometer mag worden gereden tijdens een 'filmdag'. Dit wordt op speciale Pirelli-demobanden gedaan. Alpine benadrukt dat de dag vlekkeloos is verlopen en dat zich helemaal geen problemen voordeden. "Een nieuwe mijlpaal voor onze nieuwe bolide. Ik ben tevreden dat ik kan zeggen dat het vlekkeloos is verlopen", glundert technisch directeur Matt Harman.

Niet representatief

Het Alpine-kopstuk vervolgt zijn verhaal. "Esteban heeft in de ochtend zijn ronden gedaan en gecheckt of alle systemen naar behoren werkten, waarna hij ook het gebruikelijke installatieprogramma heeft afgewerkt." "In de middag was het de beurt aan Pierre, die zijn eerste ronden mocht rijden en mocht wennen aan zijn nieuwe omgeving. Deze dagen zijn gelimiteerd en natuurlijk niet heel erg representatief, maar we hebben ondanks dat wel een goede dag gehad. We kijken nu uit naar de testdagen in Bahrein, waar we weer meer over onze nieuwe F1-bolide zullen leren", aldus Harman. Alpine teasete ons ook nog door een foto van de shakedown mee te sturen, maar meer dan een klein stipje in de verte wilde de Franse renstal niet delen.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden