Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Alpine onthult uitgebreide plannen om vrouwelijke coureurs in F1 te krijgen

Het Formule 1-team van Alpine heeft een nieuw programma gelanceerd, waarmee ze vrouwen naar de Formule 1 willen krijgen.

Abbi Pulling
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Deze donderdag heeft Alpine een nieuw initiatief gelanceerd. Rac(H)er moet ervoor zorgen dat er meer vrouwen naar de Formule 1 komen. Als engineers en in andere technische rollen, maar ook vrouwelijke coureurs moeten de koningsklasse weten te bereiken. De Franse renstal wil de diversiteit binnen het team vergroten. Daarom hebben ze het programma opgezet, dat binnen het bedrijf voor gelijkere kansen moet zorgen voor vrouwen.

Momenteel bestaat namelijk slechts 12% van het personeelsbestand uit vrouwen. Daarom zal het bedrijf gaan investeren in STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering and Math) die vrouwen aansporen om het vakgebied te betreden. Binnen het bedrijf wordt vervolgens een mentorprogramma geïmplementeerd waardoor de vrouwen tijdens hun carrière intensief begeleid en getraind kunnen worden.

Het doel van Alpine is om het aandeel vrouwen in het personeelsbestand binnen vijf jaar tijd te laten groeien van 12% tot 30%. Om dat te bewerkstelligen zal de verdeling vrouw-man bij de nieuwe trainees 50-50 zijn.

Vrouwelijke F1-kampioen

Niet alleen op technisch vlak wil Alpine meer vrouwelijke representatie. De renstal wil ook vrouwelijke coureurs naar F1 gaan helpen. Van de 885 F1-coureurs die tot op heden in de koningsklasse hebben geracet, waren er slechts zes vrouw. Dat aandeel moet volgens Alpine omhoog.

Daarvoor zullen ze de kartcircuits af gaan struinen om al op jonge leeftijd talentvolle jongedames te spotten en deze vanaf jongs af aan te begeleiden op de weg naar de Formule 1. Het team helpt de meisjes om een pad uit te stippelen richting F1, waarbij ze mogen racen en testen, maar ook uitgebreide fysieke en mentale training krijgen.

Daarnaast zal Alpine wetenschappelijke studies uit laten voeren om beter te kunnen begrijpen wat er nodig is qua training om deze talentvolle dames naar de koningsklasse te helpen. 'Substantiële' middelen zullen voor het programma worden ingezet, om zo vrouwen dezelfde kansen te geven om te slagen als andere (mannelijke) kampioenen. Via de karts, F4, F3 en F2 moeten deze dames dan in de Formule 1 belanden.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Alpine

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"