Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine onthult uitgebreide plannen om vrouwelijke coureurs in F1 te krijgen

Het Formule 1-team van Alpine heeft een nieuw programma gelanceerd, waarmee ze vrouwen naar de Formule 1 willen krijgen.

Abbi Pulling
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Deze donderdag heeft Alpine een nieuw initiatief gelanceerd. Rac(H)er moet ervoor zorgen dat er meer vrouwen naar de Formule 1 komen. Als engineers en in andere technische rollen, maar ook vrouwelijke coureurs moeten de koningsklasse weten te bereiken. De Franse renstal wil de diversiteit binnen het team vergroten. Daarom hebben ze het programma opgezet, dat binnen het bedrijf voor gelijkere kansen moet zorgen voor vrouwen.

Momenteel bestaat namelijk slechts 12% van het personeelsbestand uit vrouwen. Daarom zal het bedrijf gaan investeren in STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering and Math) die vrouwen aansporen om het vakgebied te betreden. Binnen het bedrijf wordt vervolgens een mentorprogramma geïmplementeerd waardoor de vrouwen tijdens hun carrière intensief begeleid en getraind kunnen worden.

Het doel van Alpine is om het aandeel vrouwen in het personeelsbestand binnen vijf jaar tijd te laten groeien van 12% tot 30%. Om dat te bewerkstelligen zal de verdeling vrouw-man bij de nieuwe trainees 50-50 zijn.

Vrouwelijke F1-kampioen

Niet alleen op technisch vlak wil Alpine meer vrouwelijke representatie. De renstal wil ook vrouwelijke coureurs naar F1 gaan helpen. Van de 885 F1-coureurs die tot op heden in de koningsklasse hebben geracet, waren er slechts zes vrouw. Dat aandeel moet volgens Alpine omhoog.

Daarvoor zullen ze de kartcircuits af gaan struinen om al op jonge leeftijd talentvolle jongedames te spotten en deze vanaf jongs af aan te begeleiden op de weg naar de Formule 1. Het team helpt de meisjes om een pad uit te stippelen richting F1, waarbij ze mogen racen en testen, maar ook uitgebreide fysieke en mentale training krijgen.

Daarnaast zal Alpine wetenschappelijke studies uit laten voeren om beter te kunnen begrijpen wat er nodig is qua training om deze talentvolle dames naar de koningsklasse te helpen. 'Substantiële' middelen zullen voor het programma worden ingezet, om zo vrouwen dezelfde kansen te geven om te slagen als andere (mannelijke) kampioenen. Via de karts, F4, F3 en F2 moeten deze dames dan in de Formule 1 belanden.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alpine

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen