Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine onthult uitgebreide plannen om vrouwelijke coureurs in F1 te krijgen

Het Formule 1-team van Alpine heeft een nieuw programma gelanceerd, waarmee ze vrouwen naar de Formule 1 willen krijgen.

Deze donderdag heeft Alpine een nieuw initiatief gelanceerd. Rac(H)er moet ervoor zorgen dat er meer vrouwen naar de Formule 1 komen. Als engineers en in andere technische rollen, maar ook vrouwelijke coureurs moeten de koningsklasse weten te bereiken. De Franse renstal wil de diversiteit binnen het team vergroten. Daarom hebben ze het programma opgezet, dat binnen het bedrijf voor gelijkere kansen moet zorgen voor vrouwen. Momenteel bestaat namelijk slechts 12% van het personeelsbestand uit vrouwen. Daarom zal het bedrijf gaan investeren in STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering and Math) die vrouwen aansporen om het vakgebied te betreden. Binnen het bedrijf wordt vervolgens een mentorprogramma geïmplementeerd waardoor de vrouwen tijdens hun carrière intensief begeleid en getraind kunnen worden. Het doel van Alpine is om het aandeel vrouwen in het personeelsbestand binnen vijf jaar tijd te laten groeien van 12% tot 30%. Om dat te bewerkstelligen zal de verdeling vrouw-man bij de nieuwe trainees 50-50 zijn.

Vrouwelijke F1-kampioen

Niet alleen op technisch vlak wil Alpine meer vrouwelijke representatie. De renstal wil ook vrouwelijke coureurs naar F1 gaan helpen. Van de 885 F1-coureurs die tot op heden in de koningsklasse hebben geracet, waren er slechts zes vrouw. Dat aandeel moet volgens Alpine omhoog. Daarvoor zullen ze de kartcircuits af gaan struinen om al op jonge leeftijd talentvolle jongedames te spotten en deze vanaf jongs af aan te begeleiden op de weg naar de Formule 1. Het team helpt de meisjes om een pad uit te stippelen richting F1, waarbij ze mogen racen en testen, maar ook uitgebreide fysieke en mentale training krijgen. Daarnaast zal Alpine wetenschappelijke studies uit laten voeren om beter te kunnen begrijpen wat er nodig is qua training om deze talentvolle dames naar de koningsklasse te helpen. 'Substantiële' middelen zullen voor het programma worden ingezet, om zo vrouwen dezelfde kansen te geven om te slagen als andere (mannelijke) kampioenen. Via de karts, F4, F3 en F2 moeten deze dames dan in de Formule 1 belanden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi