Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine probeert Williams en Audi af te troeven in strijd om Sainz

Lange tijd leek het erop dat Carlos Sainz tussen Audi en Williams zou gaan kiezen in 2025. Toch is het niet uitgesloten dat Sainz op het laatste moment alsnog naar Alpine verkast.

Sainz Spain II
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van het Grand Prix-weekend in Spanje gaf Carlos Sainz aan dat hij nog altijd alle opties openhoudt voor zijn toekomst. Daar is niets aan gelogen. De Spanjaard moet noodgedwongen op zoek naar een nieuw stoeltje en geniet interesse van Audi en Williams, maar nu heeft zich een nieuw team gemeld. Alpine probeert onder aanvoering van Luca de Meo, de CEO van Renault, en de kersverse adviseur Flavio Briatore namelijk Sainz binnen te halen. 

Lange tijd leek het erop dat alleen Audi en Williams kans maakten op de diensten van de Spanjaard. In Barcelona werd echter duidelijk dat ook Alpine de hoop nog niet heeft opgegeven. Alpine en Sainz stonden constant in contact en op aanraden van Briatore probeert De Meo in een ultieme poging de coureur binnen te halen voor 2025. Het welbekende Franse automerk overweegt om het motorproject voor 2026 stop te zetten en een klantenteam te worden. Dat kan het F1-team een interessante optie maken voor Sainz, zeker nu er geruchten zijn dat Alpine met Mercedes zou willen samenwerken. Voor Alpine is het op haar beurt interessant om een gevestigde naam als Sainz aan te trekken. 

In de paddock van Barcelona spraken de entourage van Sainz, Briatore en De Meo meermaals met elkaar. Dat gebeurde wel in het openbaar, dus het is geen specifieke indicatie dat Sainz daadwerkelijk voor Alpine gaat kiezen. RacingNews365 heeft wel begrepen dat met name De Meo voor het raceweekend erg heeft aangedrongen op de komst van Sainz. De CEO van Renault laat zo zien dat het team er alles aan doet om Sainz alsnog te overtuigen. Ook zou het voor de recent aangestelde adviseur Briatore een grote slag zijn om Sainz te presenteren als nieuwe coureur voor 2025. 

De vraag is echter of Alpine nog op tijd is om Sainz over te halen. Recentelijk leek het erop dat Williams en Audi de beste papieren in handen hadden, waarbij Williams uiteindelijk een voordeel leek te hebben. Sainz liet echter na afloop van de race in Spanje nogmaals weten dat hij nog altijd geen keuze heeft gemaakt. Of Sainz voor de GP van Oostenrijk uitsluitsel geeft is dan ook nog altijd niet duidelijk. Alpine heeft daarom wellicht nog wat tijd om de toekomstplannen te presenteren aan zijn entourage. De partijen zijn ook bekend met elkaar, want aan het einde van 2017 én in 2018 reed Sainz namelijk ook voor het Franse team.

Sainz heeft over interesse in ieder geval niet te klagen gehad nadat bekend werd dat Ferrari verder ging met Lewis Hamilton. Het moment van 'de beslissing' komt echter steeds dichterbij en ongetwijfeld zal Sainz dan ook snel een keuze maken, zoals hij voorafgaand aan het weekend in Spanje al duidelijk maakte. 

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership