Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine spreekt wens uit voor Gasly en Ocon: "Hopelijk laait dat weer op"

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer hoopt dat de goede vriendschap die Esteban Ocon en Pierre Gasly ooit met elkaar hadden weer terugkeert, aangezien ze volgend seizoen allebei voor het Franse team rijden. Bovenal vindt hij het gewoon belangrijk dat ze op een professionele manier met elkaar kunnen werken volgend seizoen.

Het is geen geheim dat Esteban Ocon en Pierre Gasly in het verleden niet goed door een deur konden met elkaar. Als kinderen waren ze goed bevriend gedurende hun karttijd, maar op een gegeven moment sloeg die vriendschap om in rivaliteit en kregen ze het meerdere malen aan de stok met elkaar. In 2023 zullen de twee Fransmannen elkaars teamgenoten zijn bij het team van Alpine. Dat Gasly de overstap maakte naar het Franse team, zag niet iedereen aankomen door het verleden tussen de twee. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer is er echter zeker van dat de twee de strijdbijl hebben begraven en door kunnen gaan op een professionele manier om het team te pushen. "Ze kennen elkaar al een hele lange tijd en ze hebben tegen elkaar geracet. Ze hebben ongeveer evenveel ervaring, zijn allebei snel en beide zijn ze ambitieus. Dus ik denk dat ze goed met elkaar samen zullen werken", begint Szafnauer tegenover de media.

Koek en ei

Szafnauer en het team hebben natuurlijk goed nagedacht over wie ze naast Ocon zetten. Ook Ocon is betrokken geweest bij de keuze voor Gasly. "We hebben een weloverwogen beslissing genomen. Dat betekent dat we met het hele team gepraat hebben van tevoren, ook met Esteban, om er zeker van te zijn dat als we een beslissing nemen... Het is een teamsport en we moeten allemaal kunnen samenwerken om alles te optimaliseren", vertelt de Alpine-teambaas. "Esteban was erg solidair en Pierre ook. Het zijn professionals en ze hebben geen probleem om met elkaar samen te werken. Hopelijk zal de vriendschap weer oplaaien; ooit waren ze vrienden. Maar vanuit een professioneel oogpunt werken ze al graag met elkaar samen." Gelukkig lijkt het dus allemaal weer koek en ei te zijn tussen de twee Fransmannen. Na de bekendmaking van Gasly bij Alpine deelde Ocon op Twitter een bericht waarin hij zijn nieuwe teamgenoot verwelkomt bij het team.

1578538559039975424

We were just two little kids from Normandy with an impossible dream. Welcome to the Alpine family Pierrot, let’s make our team and our country proud 🇫🇷 On était juste deux gosses en Normandie avec un rêve qui semblait impossible.🇫🇷 Bienvenue dans l’équipe Pierrot. @AlpineF1Team pic.twitter.com/3hGFDDNjKY — Esteban Ocon (@OconEsteban) October 8, 2022

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'