Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine spreekt wens uit voor Gasly en Ocon: "Hopelijk laait dat weer op"

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer hoopt dat de goede vriendschap die Esteban Ocon en Pierre Gasly ooit met elkaar hadden weer terugkeert, aangezien ze volgend seizoen allebei voor het Franse team rijden. Bovenal vindt hij het gewoon belangrijk dat ze op een professionele manier met elkaar kunnen werken volgend seizoen.

Gasly Ocon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is geen geheim dat Esteban Ocon en Pierre Gasly in het verleden niet goed door een deur konden met elkaar. Als kinderen waren ze goed bevriend gedurende hun karttijd, maar op een gegeven moment sloeg die vriendschap om in rivaliteit en kregen ze het meerdere malen aan de stok met elkaar.

In 2023 zullen de twee Fransmannen elkaars teamgenoten zijn bij het team van Alpine. Dat Gasly de overstap maakte naar het Franse team, zag niet iedereen aankomen door het verleden tussen de twee. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer is er echter zeker van dat de twee de strijdbijl hebben begraven en door kunnen gaan op een professionele manier om het team te pushen.

"Ze kennen elkaar al een hele lange tijd en ze hebben tegen elkaar geracet. Ze hebben ongeveer evenveel ervaring, zijn allebei snel en beide zijn ze ambitieus. Dus ik denk dat ze goed met elkaar samen zullen werken", begint Szafnauer tegenover de media.

Koek en ei

Szafnauer en het team hebben natuurlijk goed nagedacht over wie ze naast Ocon zetten. Ook Ocon is betrokken geweest bij de keuze voor Gasly.

"We hebben een weloverwogen beslissing genomen. Dat betekent dat we met het hele team gepraat hebben van tevoren, ook met Esteban, om er zeker van te zijn dat als we een beslissing nemen... Het is een teamsport en we moeten allemaal kunnen samenwerken om alles te optimaliseren", vertelt de Alpine-teambaas.

"Esteban was erg solidair en Pierre ook. Het zijn professionals en ze hebben geen probleem om met elkaar samen te werken. Hopelijk zal de vriendschap weer oplaaien; ooit waren ze vrienden. Maar vanuit een professioneel oogpunt werken ze al graag met elkaar samen."

Gelukkig lijkt het dus allemaal weer koek en ei te zijn tussen de twee Fransmannen. Na de bekendmaking van Gasly bij Alpine deelde Ocon op Twitter een bericht waarin hij zijn nieuwe teamgenoot verwelkomt bij het team.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!