Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Alpine staat open voor samenwerking met potentiële nieuwe teams

Alpine staat open voor de toevoeging van nieuwe teams in de Formule 1. De Franse renstal heeft als enige op de grid geen partnerschap met een ander team, dus vers bloed zou dan aan beide kanten gunstig zijn. Het team heeft zelfs al gesprekken gevoerd met potentiële nieuwe klanten.

Ocon Alonso Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Haas was in 2016 het laatste team dat nieuw in de Formule 1 stapte. Sindsdien kwamen er geen nieuwe renstallen meer bij en bleef het bij de 20 auto's die ook nu nog op de grid staan. Toch werd er her en der geregeld gespeculeerd over nieuwe entrees, maar tot dat punt kwam het nog niet.

Tegenover internationale media, waaronder RacingNews365, laat Alpine echter weten dat het openstaat voor een nieuw team in de Formule 1. "Er zijn altijd mensen geïnteresseerd om in de sport te stappen, sommigen hebben zichzelf kenbaar gemaakt en zijn de afgelopen jaren al in de media gecoverd. Anderen hebben de publiciteit niet opgezocht", zegt teambaas Marcin Budkowski.

Volgens de Alpine-teambaas is het logisch dat er interesse van buitenaf is om ook in de Formule 1 te stappen. "Het is immers een geweldige sport", zo redeneert Budkowski. Zeker met het oog op duurzaamheid en de budget cap lijkt het hem nuttig dat er andere teams bijkomen. Gesprekken daarover worden volgens hem zelfs al gevoerd.

"Er is veel interesse en we hebben al met potentiële nieuwkomers gesproken", zegt Budkowski, die de verwachtingen wel meteen wat tempert door te zeggen dat het team nog niet heeft kunnen oogsten uit die gesprekken. "Het is natuurlijk niet makkelijk. De FIA moet een inschrijving openen en daarna volgt een heel proces waar je dan doorheen moet."

Als een potentiële nieuwe klant met een goed (financieel onderbouwd) plan komt om een team op te zetten, dan staat Alpine naar eigen zeggen 'open voor gesprekken' en kan het Franse team eraan denken om de nieuwe renstal te steunen met een motor of powertrain. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. "Het is niet makkelijk om vanaf nul in de Formule 1 te beginnen, maar het is ook niet makkelijk om met een bestaand team te wedijveren. Vanaf nul beginnen is een gigantische onderneming."

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team