Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine-teambaas haalt giftig uit naar Ocon en dreigt met 'zwaar besluit'

Esteban Ocon heeft zich de woede van teambaas Bruno Famin op de hals gehaald na zijn contact met teamgenoot Pierre Gasly en zijn daaropvolgende DNF. Famin dreigt met sancties.

Alpine-teambaas Bruno Famin blaast nog tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco stoom af tegenover Canal+. Hij zag hoe Esteban Ocon de aanval inzette op teamgenoot Pierre Gasly in Portier, met een touche, een korte vlucht door de lucht en een DNF tot gevolg.

"Het is bedroevend om dit soort incidenten te zien. Dit is precies wat we niet willen zien. De aanval van Esteban was totaal misplaatst", aldus Famin. "Het is precies wat we niet willen zien en we zullen dan ook grenzen gaan stellen. We zullen een heel zwaar besluit moeten nemen."

"Als het nou was gegaan om een mogelijke podiumpositie aan het einde van de race, dan was het misschien nog anders geweest... Maar nu, in de eerste ronde, in Portier. Het was niet de plaats voor een aanval waarbij je nul komma nul ruimte laat voor je teamgenoot."

Esteban Ocon heeft in een tweet de schuld voor het incident op zich genomen en zich verontschuldigd tegenover het team: "Het was mijn fout. Het gat was te klein en ik bied mijn excuses aan aan het team." Het goede nieuws was dat Ocon ongedeerd was na die vervelende verticale impact met het asfalt.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren