Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine test vier coureurs voor 2023, tóch geen Vettel

Alpine zal voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Singapore enkele coureurs in de 2021-bolide van het team zetten om ze te evalueren voor 2023.

Ocon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Alpine gaat voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Singapore vier coureurs evalueren voor een racezitje in 2023. Voor de test zal een A521 uit 2021 (foto hierboven) worden ingezet. Het stoeltje was eigenlijk bedoeld voor Oscar Piastri, maar die tekende eerder al een contract met McLaren.

Een woordvoerder van Alpine bevestigde de test, maar kon geen datums of namen bekendmaken. Echter, RacingNews365 heeft begrepen dat er vóór de GP van Singapore getest zal worden met vier coureurs, te weten Nyck de Vries, Jack Doohan, Mick Schumacher en en mogelijk Colton Herta. De naam van Sebastian Vettel is van het lijstje gehaald.

De Vries maakte indruk tijdens zijn Grand Prix-debuut op Monza toen hij in moest vallen voor Alexander Albon bij Williams. Doohan ondertussen zou een belangrijke kandidaat zijn voor een stoeltje in 2024, maar omdat hij het goed doet in de Formule 2, zou Alpine ook kunnen overwegen hem al eerder promotie te geven.

De toekomst van Schumacher is onzeker, aangezien de verwachting is dat hij aan het eind van 2022 het team van Haas verlaat. Zijn opties om op de F1-grid te blijven, zijn beperkt, waarbij het Alpine-zitje de meest logische optie is.

En Vettel dan?

De timing voor Sebastian Vettel zou goed zijn, aangezien Alpine in Fernando Alonso de absolute stercoureur verloor. Alpine heeft een nieuwe grote naam nodig om de schaamte van het verlies van zowel Alonso als Piastri weg te poetsen en het binnenhalen van een viervoudig kampioen zou daar een probaat middel voor kunnen zijn, mits hij ervan overtuigd kan worden zijn pensioenplannen uit te stellen.

Op Monza werd hem gevraagd hoe hij zou reageren op aanbiedingen van andere teams om toch in de F1 te blijven, waarop zijn antwoord was: "Dan zal ik kijken hoe ik me daarbij voel. Maar ik kijk er ook naar uit om me meer met andere zaken bezig te houden en om meer tijd met mijn kinderen door te brengen."

"De tijd zal leren of ik dat beu ben na drie maanden of na drie jaar, daar heb ik geen idee van."

Update: RacingNews365 heeft in tegenstellingen tot eerdere berichten begrepen dat Vettel toch niet in de Alpine stapt voor de geplande test, maar dat er wel degelijk gesprekken plaats zouden vinden tussen beide partijen.

Mogelijk sluit zich nog een vierde naam aan bij die test en dat zou dan Colton Herta moeten zijn. Mogelijk is dit om hem aan relevante ervaring te helpen om zo de FIA ervan te overtuigen hem toch een superlicentie te verschaffen, waardoor Alpine een beroep kan doen op Pierre Gasly. Nico Hulkenberg werd ook in verband gebracht met de test, maar dit platform heeft begrepen dat die verhalen op niets gebaseerd zijn.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje