Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine trapt belangrijke testweek af met onder andere De Vries

Alpine is nog altijd op zoek naar een vervanger voor Fernando Alonso in 2023. De Franse renstal heeft een paar coureurs uitgenodigd voor een test op de Hungaroring, waaronder ook Nyck de Vries. De Nederlander zal als tweede achter het stuur van de A521 kruipen.

Vandaag, dinsdag 20 september 2022, begint een belangrijke testdriedaagse voor Alpine. Nadat Fernando Alonso onverwachts aankondigde in 2023 over te stappen naar Aston Martin en na het vertrek van Oscar Piastri richting McLaren, mist de Franse renstal een coureur. Komend Formule 1-seizoen moet er nog iemand gevonden worden voor het stoeltje naast Esteban Ocon. Meerdere gegadigden zullen met het oog hierop een test verrijden voor Alpine. Antonio Giovinazzi, Nyck de Vries en Jack Doohan mogen deze week plaatsnemen achter het stuur van de A521, de Alpine-bolide van vorig F1-seizoen. Dit doet het drietal op de Hungaroring.

De Vries op woensdag in actie

Voormalig Formule 1-coureur Giovinazzi zal de tests aftrappen voor Alpine. De Italiaan zal op dinsdag in actie komen en hopen een goede eerste indruk achter te laten bij het team. Een dag later, op woensdag, is het de beurt aan De Vries. De Nederlander heeft gesprekken lopen bij Alpine, AlphaTauri én bij Williams. Op donderdag sluit Formule 2-talent Doohan de testdriedaagse af. Afwezig bij de tests is AlphaTauri-coureur Pierre Gasly. Hij wordt gelinkt aan een stoeltje bij Alpine en mag naar verluidt de overstap maken als De Vries een contract heeft bij de Italiaanse renstal.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'