Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine zakt compleet door het ijs met dubbele Q1-exit in Italië

Waar Alpine hoopte op vooruitgang in het huidige Formule 1-seizoen, strandden beide coureurs in Q1 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië.

Gasly Italy Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly op P17 en Esteban Ocon op P18. De harde waarheid voor de coureurs van Alpine op de startgrid voor de Grand Prix van Italië. De Franse renstal hoopt op vooruitgang, maar op Monza was er enkel en alleen teleurstelling. Dat kwam ook hard binnen bij de coureurs. "Ons pakket past niet bij dit circuit, dat werd heel duidelijk toen we zagen dat dit het maximaal haalbare was", concludeert Ocon.

"We moeten kijken wat de oorzaak is waarom we hier geen performance kunnen leveren en ik ben er zeker van dat we een oplossing vinden. Ondertussen hopen we voor de race een plan te maken om naar voren te komen. Ik kijk uit naar het gevecht in de race zelf."

Gasly staat er hetzelfde in: "We wisten dat de zaterdag lastig zou worden, maar we eindigden met beide wagens in Q1. Natuurlijk is dat teleurstellend en dit is niet waar we willen staan, maar de race is er nog en we gaan daar op zoek naar voordelen. We weten waar we wat missen en daar hebben we ons sinds vrijdag al op gefocust."

"Dit circuit past niet bij ons pakket en dat zagen we in de kwalificatie. We moeten in de race maar zien of we met de strategie er nog iets positiefs uit kunnen halen", zo sluit Pierre af.

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen