Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Als titelkandidaat kan je jezelf geen fouten veroorloven'

Sebastian Vettel gaat dit seizoen op jacht naar zijn vijfde wereldtitel. Daarvoor zal hij af moeten rekenen met Lewis Hamilton. Constante prestaties en foutloze optreden moeten de doorslag geven in het titelgevecht.

Het seizoen 2018 vertoont voorlopig veel gelijkenis met het vorige seizoen voor Sebastian Vettel. Zijn start was ook in 2017 uitstekend en lange tijd ging de Duitser aan de leiding, tot hij fouten ging maken. Bij de vorige race in Baku verloor Vettel de leiding in het WK aan Hamilton door een fout in de slotfase. Vettel deelt zijn visie over de basis die een succesvolle F1-coureur nodig heeft. "Ik denk dat als je ouder wordt je anders naar dingen gaat kijken. Je wordt ook was wijzer en je horizon en motivatie veranderen. Je kijk op een aantal dingen zal dan ook veranderen." "Het belangrijkste is dat je weet wie je zelf bent en dat je ook jezelf blijft. Daarbij moet je jezelf weinig aantrekken van de dingen om je heen en je niet af laten leiden, maar genieten van het racen."

Constante prestaties en zo min mogelijk fouten maken, daar draait het volgens Vettel om in het titelgevecht. "Als je vooraan mee wil vechten dan kan je jezelf geen fouten veroorloven. De coureurs aan de top halen jarenlang een ontzettend hoog niveau. Daar gaat veel arbeid in zitten. Het draait daarbij niet alleen om de energie die je in het racen op de baan stopt, maar ook daarbuiten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"