© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ambitieuze Verstappen: 'Wil minimaal 50 of 60 Formule 1-races winnen'

03 aug. 2018 09:34 Ruud Dimmers 2 reacties
Het seizoen van Max Verstappen verloopt niet helemaal als gehoopt. Na twaalf races staat de teller op één overwinning en zijn rol in het WK is al lang en breed uitgespeeld.

De ambities van Verstappen reiken veel verder dan vier zeges in tweeënzeventig races, maar gezien zijn leeftijd is de pas 20-jarige Nederlander voorlopig tevreden.

"Op mijn leeftijd heb ik niets te klagen, ik hou van hetgeen ik doe en kon van mijn hobby mijn beroep maken. Natuurlijk valt er nog veel meer te winnen in de Formule 1. Dit is een goede start van mijn carrière, zeker als je beseft dat ik pas 20 jaar ben, maar ik ben nog lang niet klaar", laat Max aan Sky Sports weten.

In Oostenrijk behaalde de Red Bull-coureur zijn enige overwinning van dit seizoen. Een prachtig moment op de Red Bull Ring voor tienduizenden Nederlandse fans, maar Max wil meer. Veel meer.

"Ik kon de overwinning in Oostenrijk niet echt vieren omdat we in de triple-header zaten. En eenmaal thuis was ik aan het oppassen op de zoon van mijn manager. Niets bijzonders dus. Ik ben ook niet in de Formule 1 om maar vier races te winnen. Ik ben hier om 50 of 60 races te winnen, dus niet iedere overwinning hoeft even uitgebreid gevierd te worden."

Wat zijn de hoogtepunten van Max' zijn mooie carrière tot nu toe? "Het winnen van het WK karting in 2013, mijn eerste zege in de Formule 1 en mijn overwinning op de Red Bull Ring."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen