© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Amerikaanse coureurs halen uit naar F1-team van Haas

13 jan. 2018 19:26 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Haas F1 heeft zich de woede op de hals gehaald van diverse Amerikaanse coureurs. Teambaas Guenther Steiner liet deze week weten dat er geen Amerikaanse coureurs zijn die goed genoeg zijn voor de Formule 1.

Amerikaanse coureurs boos om uitlatingen Haas F1

Amerikanen hebben een haat-liefde verhouding met de Formule 1. De laatste decennia zijn er weinig Amerikaanse coureurs succesvol geweest in de F1 en velen kiezen voor de Amerikaanse Indycars. 

Het Amerikaanse F1-team van Haas heeft ondanks haar afkomst nog nooit gereden met een coureur van Amerikaanse afkomst. Teambaas Steiner liet doodleuk weten dat er op dit moment geen coureurs uit 'The States' zijn die goed genoeg zijn voor zijn team. Dit leidde tot een storm van kritiek vanuit de Amerikaanse Indycar-coureurs.

Diverse Amerikaanse coureurs lieten van zich horen op Twitter en maakten gehakt van het team van Haas. Onder hen voormalig F1-coureur Alexander Rossi die bij gebrek aan kansen in de F1 koos voor de Indycar en zelfs de Indy500 won.

Graham Rahal liet weten dat hij het team niet serieus neemt, omdat ze nooit een Amerikaan een kans hebben gegeven. Zijn tip voor de Amerikaanse coureurs is om in de Indycar te blijven, aangezien deze raceklasse veel competitiever is. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen