Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

“Amerikaanse fans hebben geen voorkeur voor rijder of team”

Waar er in Europa uitgesproken Lewis Hamilton-, Sebastian Vettel- of Max Verstappen-fans zijn, daar lijkt het de Amerikaanse supporter iets minder uit te maken welke rijder vooraan bivakkeert. In de Verenigde Staten wil men vooral een goede show zien.

Althans, dat meent Robert Doornbos. De voormalig coureur, die onder meer uitkwam in de Formule 1 en de IndyCar Series, ziet Amerikaanse fans zich bijzonder uitdossen.

“Ze zijn niet vaak fan van één persoon of één team”, weet Doornbos, die zelf twee seizoenen in de Verenigde Staten reed. “Als ze op de tribune zitten bij een Formule 1-race, dan kan het maar zo zijn dat ze een shirt van Fernando Alonso dragen met een petje van Lewis Hamilton op hun hoofd. Het is eigenlijk vergelijkbaar met NASCAR, mensen zijn in feite fan van de sport zelf.” Volgens Doornbos heeft het allemaal te maken met de spanning, zo laat hij in gesprek met Racingnews365 weten. “Ze willen entertainment zien en het maakt ze verder niet uit wie er met de overwinning aan de haal gaat. Zaken zoals vorig jaar, toen Max Verstappen een tijdstraf kreeg nadat hij Kimi Raikkonen in de laatste ronde op een gedurfde manier had gepasseerd, werken daarom niet mee voor de populariteit van de Formule 1.” De Amerikaanse fans zijn niet dusdanig teleurgesteld in de F1 dat ze dit jaar wegblijven, meent de Rotterdammer. “Nee, nee, dat denk ik niet. Ik begrijp de gedachte, maar als een Amerikaan teleurgesteld is dan is hij even boos, maar daarna gaat het leven ook gewoon door. Bovendien is het met de straffen in de F1 zo: het maakt niet uit of ze in Europa of de VS worden uitgedeeld, de sport maakt zich er sowieso niet heel populair mee.”

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China