“Amerikaanse fans hebben geen voorkeur voor rijder of team”

19 okt. 2018 13:45 René Oudman 2 reacties
Waar er in Europa uitgesproken Lewis Hamilton-, Sebastian Vettel- of Max Verstappen-fans zijn, daar lijkt het de Amerikaanse supporter iets minder uit te maken welke rijder vooraan bivakkeert. In de Verenigde Staten wil men vooral een goede show zien.

Althans, dat meent Robert Doornbos. De voormalig coureur, die onder meer uitkwam in de Formule 1 en de IndyCar Series, ziet Amerikaanse fans zich bijzonder uitdossen.

“Ze zijn niet vaak fan van één persoon of één team”, weet Doornbos, die zelf twee seizoenen in de Verenigde Staten reed. “Als ze op de tribune zitten bij een Formule 1-race, dan kan het maar zo zijn dat ze een shirt van Fernando Alonso dragen met een petje van Lewis Hamilton op hun hoofd. Het is eigenlijk vergelijkbaar met NASCAR, mensen zijn in feite fan van de sport zelf.”

Volgens Doornbos heeft het allemaal te maken met de spanning, zo laat hij in gesprek met Racingnews365 weten. “Ze willen entertainment zien en het maakt ze verder niet uit wie er met de overwinning aan de haal gaat. Zaken zoals vorig jaar, toen Max Verstappen een tijdstraf kreeg nadat hij Kimi Raikkonen in de laatste ronde op een gedurfde manier had gepasseerd, werken daarom niet mee voor de populariteit van de Formule 1.”

De Amerikaanse fans zijn niet dusdanig teleurgesteld in de F1 dat ze dit jaar wegblijven, meent de Rotterdammer. “Nee, nee, dat denk ik niet. Ik begrijp de gedachte, maar als een Amerikaan teleurgesteld is dan is hij even boos, maar daarna gaat het leven ook gewoon door. Bovendien is het met de straffen in de F1 zo: het maakt niet uit of ze in Europa of de VS worden uitgedeeld, de sport maakt zich er sowieso niet heel populair mee.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen