Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Antonelli als opvolger van Hamilton? "Beslissing zal niet snel genomen worden"

Andrea Kimi Antonelli is een van de aankomende sterren in de Formule 1, zo is de verwachting. Maar het is voor Toto Wolff geen uitgemaakte zaak dat de Mercedes-junior volgend jaar al in de F1 te zien zal zijn.

Wolff Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met het vertrek aan het einde van het seizoen van Lewis Hamilton komt er bij Mercedes een plek vrij. Een van de namen die genoemd wordt als mogelijk vervanger is Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli. De talentvolle coureur slaat dit jaar zelfs de Formule 3 over en maakt zijn debuut in de F2. Maar dat is geen garantie dat hij volgend jaar al in de F1 te zien zal zijn, zo geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff aan.

"Kimi zit in ons junior-programma sinds hij 11 is. Wij halen er enorm veel plezier uit om hem te zien groeien als jonge man en hem door de verschillende raceklasses te zien gaan. Maar we nemen ook wat druk bij hem weg, want hij is pas net 17. Hij heeft alles gewonnen wat hij moest winnen", zegt Wolff in Bahrein tegen onder meer RacingNews365.

"Hij gaat zeker in de Formule 1 komen en zeer succesvol worden in de Formule 1. Maar hij is nog niet eens begonnen aan zijn campagne in de F2. Er zijn tests in Bahrein en ik wil zien hoe het zich ontwikkelt. Daarom wil ik ook wachten tot een paar races die gelijk opgaan met de Formule 1 om te kijken hoe het gaat. Er zijn veel goede coureurs beschikbaar voor volgend seizoen en dit nemen we allemaal mee in onze beslissing over het rijdersduo voor volgend jaar. Maar die beslissing zal niet snel genomen worden."

Antonelli bij Williams?

Een optie kan zijn dat Antonelli zijn eerste stappen in de Formule 1 gaat maken bij Williams, zoals ook George Russell dat heeft gedaan. Teambaas James Vowles heeft zijn twijfels. "Ik twijfel er niet aan dat Kimi in de Formule 1 komt, zoals Toto al zei. Hij doet het ongelooflijk goed in zijn juniorserie, maar dat betekent niet dat hij per se bij Williams komt", zei Vowles tijdens de testdagen in Bahrein.

"Ik geloof in investeren in de jeugd, maar ik neem mensen aan op basis van verdienste. Ik heb het geluk dat ik zelf twee junioren heb in F2 en één in F3. Nu we langzaam de ladder aan het invullen zijn, beginnen we een programma op te bouwen waarvan ik denk dat het een verstandig programma is om de volgende generatie coureurs te ontwikkelen."

"In het geval van Toto, hij bevindt zich in een positie waarin hij een van de beste teams op de grid is, met een reeks opties tot zijn beschikking. Vanuit mijn perspectief gaat het er meer om te kijken wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik heb Alex (Albon, red.) hier volgend jaar onder contract staan en ook Logan heeft een contract, samen met enkele junior-rijders. Het is gewoon een kwestie van kijken hoe alles zich de komende zes maanden ontwikkelt."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs