Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Antonelli krijgt bijzonder cadeau van Mercedes

Andrea Kimi Antonelli krijgt een nuttig cadeau van Mercedes. Het moet hem helpen zich voor te bereiden op het volgende F1-seizoen, zijn eerste seizoen in de Formule 1.

Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli staat in maart volgend jaar voor het eerst aan de start van een Formule 1 Grand Prix. Om zich daar goed op voor te bereiden ontvangt hij een geschenk van Mercedes, zo legde hij uit op het Festival dello Sport.

"Mercedes zal mij een stuur en een kleine thuissimulator toesturen", zo verklapt de jonge Italiaan. "Dat kan me helpen de startprocedures te leren."

Het helpt daarbij dat het stuur een Formule 1-stuur betreft: "Dat zal me helpen te onthouden waar de knoppen zitten en wat ze doen. Op hoge snelheid heb je geen tijd om naar die knoppen op het stuur te kijken, dat moet je op gevoel kunnen doen."

Hij zal die knoppen moeten gebruiken veelal op aangeven van de engineer. Maar ook dat is iets wat Antonelli zich nog eigen moet maken, communiceren via de boordradio.

"Het is belangrijk dat ik mijn concentratie niet verlies als er iemand tegen me praat. Daarom praat men tijdens de diverse tests meer en meer tegen mij. Dat zijn allemaal processen die ik moet leren en waar ik aan moet wennen."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen gelauwerd Red Bull-unicum dreigt: "Dat is wel heel extreem, hè?"