Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Antonelli onthult nevenschade van Mercedes-spotlights: "Dat moet ik eerlijk bekennen"

Mercedes-toptalent Andrea Kimi Antonelli heeft zijn eerste zege in de Formule 2 eindelijk te pakken en daar is de jonge Italiaan dolblij mee. Toch kan hij niet ontkennen dat hij het dit seizoen niet altijd makkelijk heeft gehad en dat de alsmaar groeiende druk vanuit het Mercedes hem daar niet bij helpt.

Antonelli Monaco F2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli staat stiekem toch bekend als het volgende wonderkind van deze generatie en als toptalent van Mercedes ligt er een hoop druk op de schouders van de pas zeventienjarige Italiaan. Hij wordt op dit moment bijvoorbeeld al gelinkt aan een overstap naar de Formule 1, terwijl hij pas met zijn eerste Formule 2-seizoen bezig is. Dat het allemaal extreem snel gaat voor Antonelli is dus geen geheim.

Toch gaat het in de Formule 2 nog lang niet van een leien dakje voor de Italiaan, want zijn eerste zege van dit seizoen schreef hij tijdens de sprintrace in Groot-Brittannië pas op zijn naam. Het gebrek aan goede resultaten zorgt dan ook voor twijfel bij menig expert, want is Antonelli wel echt zo goed als Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat hij is?

Terwijl de Formule 1-wereld erop los discussieert, merkt ook Antonelli dat de druk op zijn schouders alsmaar groter wordt. Na afloop van de sprintrace in Silverstone stond de jonge Italiaan de pers te woord over zijn ervaringen van de afgelopen maanden. "Ik moet eerlijk bekennen dat ik maar moeilijk om kan gaan met die druk. Ik sta dit seizoen echt de hele tijd onder druk dus dat is lastig, maar tijdens de sprintrace kon ik daar gelukkig wel goed mee omgaan."

Toch blijft Antonelli kritisch over zijn eigen prestaties. "Er is zeker nog ruimte voor verbetering, want ik maak soms echt nog wel fouten. Tijdens de kwalificatie maakte ik bijvoorbeeld een fout tijdens mijn snelle ronde, waardoor ik aardig wat tijd verloor. Ik presteer echt nog niet op het niveau dat ik kan en moet laten zien, maar ik probeer er telkens het beste van te maken met alle druk op mijn schouders. Tijdens de sprintrace liet ik dat ook echt wel zien, dus dat is een opluchting voor me."

Media-aandacht

De media kunnen de afgelopen maanden geen genoeg krijgen van het Italiaanse toptalent en dat merkt Antonelli zelf ook, al heeft hij het daar soms ook lastig mee. "Het is heel moeilijk voor me om daar dit jaar mee om te gaan, vooral omdat het allemaal in één keer op me afkomt. Maar ik heb gelukkig goede mensen om me heen, zoals mijn familie, de mensen van Mercedes en van mijn eigen team, die me daar ook tegen beschermen."

Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat de druk op de schouders van een jong talent hen teveel wordt, maar dat probeert Antonelli koste wat kost te voorkomen. "Het is natuurlijk heel makkelijk om ineens te bezwijken onder die druk, vooral in de situatie waar ik nu in zit. Maar ik moet wel echt toegeven dat iedereen me helpt om overal zo goed mogelijk me om te gaan en daar ben ik echt dankbaar voor. Dankzij hen kan ik beter met die druk omgaan."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'