Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Argentinië aast op organisatie Formule 1-Grand Prix

Als het aan de Argentijnse minister van sport ligt, dan keert de koningsklasse van de autosport binnen afzienbare tijd terug op Argentijnse grond.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De huidige Formule 1-bazen hebben al meer dan eens de ambitie uitgesproken om de racekalender uit te breiden naar 25 Grands Prix-weekenden per seizoen. Komend jaar staan er 22 races op de planning in alle uithoeken van de wereld. Als het aan de Argentijnse minister van toerisme en sport ligt, komt daar in de toekomst een race in het Zuid-Amerikaanse land bij.

De Grand Prix van Argentinië zou geen geheel nieuwe verschijning zijn op de racekalender. In totaal werden er al 21 F1-races afgewerkt in de hoofdstad Buenos Aires, waarvan de eerste in 1953 en de laatste in 1998 plaatsvond. In gesprek met het Argentijnse AS laat de minister weten dat hij een terugkeer van de Formule 1 zeker ziet zitten.

"Voor de sport en ook het toerisme zou het absoluut interessant zijn om grote sportevenementen naar Argentinië te halen", alvorens hij de Formule 1 als het ultieme voorbeeld noemt. "Met behulp van sponsoren moet het zeker mogelijk zijn, maar voor de Argentijnse overheid zou het onmogelijk zijn om in haar eentje voor de kosten op te draaien", zo concludeert de minister.

Argentinië is niet mis van auto- en motorsport. Zo zijn de MotoGP en het WK Superbikes jaarlijks aanwezig in Argentinië en ook het World Rally Championship strijkt ieder jaar neer in het Zuid-Amerikaanse land.

0 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen