Arie Luyendyk pleit voor vaste stewards in de Formule 1

04 nov. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Tweevoudig Indy-500 winnaar én IndyCar-steward Arie Luyendyk pleit voor vast stewards in de Formule 1. Aanleiding is de straf voor Max Verstappen in Amerika, die veel stof deed opwaaien. In de IndyCar wordt er al jaren gebruik gemaakt van vaste stewards en dat werkt volgens de Nederlander perfect.

Luyendyk vindt straf Verstappen 'niet slim' van de stewards

Luyendyk is tijdens het IndyCar seizoen één van de drie vaste stewards, die rapporteren naar de wedstrijdleider. De opzet van het systeem is daarmee vrijwel hetzelfde als in de Formule 1, maar de uitvoering is een stuk eenvoudiger. 

Daarnaast is het volgens Luyendyk makkelijk te begrijpen voor de fans, omdat dezelfde stewards de beslissingen maken.

"De Formule 1 heeft vaste stewards nodig", zegt Luyendyk tegenover GPUpdate.net. 

"De reglementen zijn complex, die leer je niet in een weekend uit je hoofd. Je kan mij niet vertellen dat iemand als Mika Salo het gehele reglement uit zijn hoofd weet, terwijl hij maar één of twee keer per jaar steward is", uit Luyendyk kritiek op het huidige systeem in de Formule 1.

"Zet er iemand neer die er elke wedstrijd zit, dat maakt het veel makkelijker om situaties te beoordelen. Nu wordt niet iedereen gelijk behandelt, zoals in Amerika", refereert Luyendyk naar het incident met Max Verstappen twee weken geleden.

"De straf van Verstappen was vooral voor de fans niet goed. Ze bleven boos en verward achter, terwijl de Formule 1 er al niet heel goed op staat in Amerika. Dat is dus niet zo slim", besluit Luyendyk zijn betoog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen