Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

Arnoux: “Zandvoort geweldig circuit voor Formule 1-coureurs”

In de Formule 1-wereld is men bekend met de Italiaanse ‘tifosi’, die zeker tijdens de Grand Prix van Italië uitzinnig reageren wanneer Ferrari daar weet te winnen. Volgens Rene Arnoux geldt dat echter ook voor de Nederlandse autosportfans. In een exclusief interview met RacingNews365 blikt de sympathieke Fransman terug op zijn overwinning tijdens de Dutch GP in 1983.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Wat was het toch geweldig om de Grand Prix op Zandvoort in mijn Ferrari te winnen", zo begint een breed lachende Arnoux zijn verhaal tegenover RacingNews365. "Het was een prachtig circuit en al zal er nu het een en ander aan de baan veranderd zijn, ik weet zeker dat de coureurs volgend jaar gaan smullen van de baan! Het circuit is snel, er zijn hoogteverschillen en de prachtige bochten geven de coureurs een heerlijk gevoel."

De fans vrezen echter wel dat inhalen op het circuit in de duinen niet eenvoudig zal worden. Toch zorgde dat volgens Arnoux ook in het verleden niet voor problemen bij de Nederlandse fans. "Natuurlijk herinner ik me vooral de race in 1983, die ik won. Ik reed in die tijd voor Ferrari en was gewend dat de Italiaanse fans helemaal gek werden wanneer we goed presteerden. Toch werd me op die dag in Nederland duidelijk hoe gepassioneerd ook de Nederlandse autosportfans zijn. Dat was écht niet normaal, het was prachtig om hen uitzinnig van vreugde te zien!"

"Het is dan ook om die reden dat ik Nederland en haar Formule 1-fans een Grand Prix van harte gun. Natuurlijk speelt het ook een rol dat ik er heb gewonnen, want dat geeft je als mens natuurlijk een warm gevoel wanneer je aan die plaats terugdenkt. Toch denk ik oprecht dat het een waanzinnig weekend zal worden volgend jaar!"

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

6 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet