Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Arrivabene: "Met kalmte en vastberadenheid de laatste races ingaan"

In de afgelopen vijf Grands Prix was de wagen van zijn team waarschijnlijk de snelste, maar slechts in België werd die snelheid omgezet in een overwinning. Ook de Singaporese wedstrijd ging aan de neus van Ferrari voorbij. Teambaas Maurizio Arrivabene wil echter niet zomaar de handdoek in de ring gooien.

De Italiaan zag sterrijder Sebastian Vettel niet verder komen dan een derde plaats, waar Hamilton met de zege aan de haal ging. Zodoende bedraagt de voorsprong van de laatstgenoemde op de Duitse viervoudig wereldkampioen inmiddels veertig punten.

“Hamilton heeft de overwinning verdiend", concludeert Arrivabene in zijn terugblik op de Grand Prix van Singapore. "Nadat Sebastian zich langs Verstappen wist te werken opteerden we voor een agressieve strategie, door voor de undercut te gaan en ultrasofts te monteren. Helaas kwamen we in de ene ronde die cruciaal bleek voor het verdere verloop van de race achter een andere wagen vast te zitten. Daardoor konden we niet snel genoeg rijden." "Ondanks het resultaat is nog niets verloren. Met kalmte en vastberadenheid zullen we de laatste zes Grands Prix tackelen, we blijven vechten tot het einde", klinkt een strijdlustige Arrivabene.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi