© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

Assen laat zich niet aan de kant zetten: "Ook wij zijn kandidaat"

02 nov. 2018 09:56 René Oudman 8 reacties
Vrijdagochtend ging het gerucht dat de Grand Prix van Nederland vanaf 2020 op het Circuit Zandvoort wordt gehouden, als een tierelier rond. Meerdere media wisten te melden dat de deal al gedaan zou zijn, maar niets blijkt minder waar. Bovendien is het TT Circuit in Assen ook nog altijd bezig de F1 naar haar baan te halen.

Jos Vaessen, de voorzitter van de stichting die de Formule 1 naar het Drentse heidecircuit probeert te halen, liet via persbureau ANP weten direct een telefoontje te hebben gepleegd naar het management van de Formule 1.

"Voor zover wij weten, is Assen nog steeds een serieuze kandidaat", meldt Vaessen. "We hebben direct contact gezocht met Londen (waar het F1-management zetelt, red.) om dit te verifiëren. Wij weten namelijk nergens van."

Vaessen zou het 'geweldig' vinden als de Formule 1 daadwerkelijk naar Nederland komt en zegt Zandvoort absoluut te feliciteren mocht de kogel door de kerk zijn, maar benadrukt over de financiële middelen te beschikken. "We hebben de financiering rond, een plekje op de kalender bemachtigen is de moeilijkste horde."

De Grand Prix van Nederland stond tussen 1952 en 1985 dertig keer op de Formule 1-kalender, dertig maal werd er gereden in de Zandvoortse duinen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen