Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Assen laat zich niet aan de kant zetten: "Ook wij zijn kandidaat"

Vrijdagochtend ging het gerucht dat de Grand Prix van Nederland vanaf 2020 op het Circuit Zandvoort wordt gehouden, als een tierelier rond. Meerdere media wisten te melden dat de deal al gedaan zou zijn, maar niets blijkt minder waar. Bovendien is het TT Circuit in Assen ook nog altijd bezig de F1 naar haar baan te halen.

Jos Vaessen, de voorzitter van de stichting die de Formule 1 naar het Drentse heidecircuit probeert te halen, liet via persbureau ANP weten direct een telefoontje te hebben gepleegd naar het management van de Formule 1.

"Voor zover wij weten, is Assen nog steeds een serieuze kandidaat", meldt Vaessen. "We hebben direct contact gezocht met Londen (waar het F1-management zetelt, red.) om dit te verifiëren. Wij weten namelijk nergens van."

Vaessen zou het 'geweldig' vinden als de Formule 1 daadwerkelijk naar Nederland komt en zegt Zandvoort absoluut te feliciteren mocht de kogel door de kerk zijn, maar benadrukt over de financiële middelen te beschikken. "We hebben de financiering rond, een plekje op de kalender bemachtigen is de moeilijkste horde."

De Grand Prix van Nederland stond tussen 1952 en 1985 dertig keer op de Formule 1-kalender, dertig maal werd er gereden in de Zandvoortse duinen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"