Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen maakt zich geen zorgen: "Formule 1-race niet toegezegd aan Zandvoort"

Vandaag was er plotseling het bericht dat deed voorkomen alsof de Grand Prix van Nederland vanaf 2020 verreden zou worden op het circuit van Zandvoort. Niets meer dan een PR-stunt, zo concluderen betrokken partijen.

In Assen haalt men haar schouders op bij het bericht van De Telegraaf en de ontstane commotie. Terecht, want er is niets nieuws onder de zon. Dat Zandvoort een 'bod' uit mag brengen is niet nieuw en die status is niet veranderd. Contact met Liberty Media liet bovendien weten dat er voor Assen niet aan de hand in.

Betrokkenen rondom het project om de Formule 1 naar Assen te halen, melden bovendien aan Racingnews365 dat er geen veranderingen zijn in de status van de Grand Prix van Nederland. De poging van Assen om de Formule 1 naar Drenthe te halen speelt zich voornamelijk achter de schermen af. "We hebben contact gehad met Liberty Media en in de mail die wij terugkregen werd duidelijk dat er absoluut geen toezegging is gedaan en er geen beslissing is genomen", laat Jos Vaessen van The Netherlands Grand Prix Foundation weten aan het Dagblad van het Noorden. Vaessen maakt zich al tijd hard voor een Grand Prix op Assen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'