Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen snapt niets van brief Sportraad: "Wij hebben toezegging FOM"

De gehele saga rond de Grand Prix van Nederland lijkt maar niet tot een conclusie te komen. Waar de Nederlandse Sportraad op maandagmiddag beweerde dat het Circuit Zandvoort de enig overgebleven kanshebber is, daar wil het TT Circuit in Assen van geen wijken weten.

Jos Vaessen, voorzitter van de stichting die over het Formule 1-bid uit Assen gaat, meent dat ook hij over een brief beschikt. De Nederlandse Sportraad wist namelijk te melden dat zij in officiële documentatie had gezien dat de FOM enkel en alleen met Zandvoort sprak, en dat Assen hoe dan ook geen optie meer is.

"Het lijkt nu wel alsof Assen de schuld krijgt van het feit dat Zandvoort het allemaal niet voor elkaar krijgt", laat Vaessen in een reactie op de berichtgeving vanuit de Sportraad aan het Algemeen Dagblad weten. "Prima dat Michael (Van Praag, voorzitter van de Sportraad, red.) dit zegt, maar wij beschikken gewoon over een brief van de FOM waarin staat dat wij nog altijd het alternatief zijn voor Zandvoort mocht het daar niet doorgaan." Volgens Vaessen dateert de laatste communicatie tussen het TT Circuit in Assen en het Formula One Management van 'twee weken terug'. Het Circuit Zandvoort zou tot en met 31 maart aanstaande hebben om de Grand Prix van Nederland binnen te halen.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"