© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

Assen: 'Wij praten spoedig weer met F1 over Grand Prix'

06 feb. 10:00 Joe van Burik 0 reacties
De Grand Prix van Nederland kan nog steeds naar Assen komen. Circuit Zandvoort heeft echter tot het einde van maart 2019 als eerste de kans om de benodigdheden voor een nieuwe Formule 1-race bij elkaar te krijgen.

Circuit Zandvoort hoeft in elk geval niet te rekenen op overheidssteun in de vorm van een financiële bijdrage, zo liet Bruno Bruins, minister van Medische Zorg en Sport, dinsdag weten. Daarom werd echter wel gevraagd door de exploitant van het duinencircuit, zo bleek mede uit een uitgelekte brief vanuit Formula One Management (FOM).

"Wij zien geen probleem en blijven gewoon in de race", laat Lee van Dam weten aan Racingnews365 namens The Netherlands Grand Prix Foundation, die het bid voor een nieuwe Grote Prijs van Nederland op het TT Circuit Assen beheert.

Uit de brief van FOM, die naar buiten werd gebracht door RTL Nieuws, maakte de nieuwszender op dat Assen geen kans meer maakt op het event. Van Dam ontkracht dat: "We hebben ons niet teruggetrokken. Assen is er klaar voor. We zitten binnenkort weer met FOM. En wij hebben geen fondsen nodig van het ministerie."

In de tussentijd is Circuit Zandvoort nog wel als eerste aan zet in de strijd om de Grand Prix van Nederland te mogen organiseren, besluit Van Dam: "Zandvoort heeft tot eind maart exclusiviteit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen