Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen wil Formule 1 GP van Nederland in 2020

Het TT-circuit van Assen zet in op een plekje op de Formule 1-kalender vanaf 2020. De Grand Prix van Nederland moet uiteindelijk de grootste van Europa worden.

Het was al even stil rond de plannen voor een Nederlandse Grand Prix op Assen, maar achter de schermen wordt nog altijd hard gewerkt aan een terugkeer op de Formule 1-kalender. Vooral The Dutch Grand Prix Foundation, met aan het roer president Jos Vaessen, houdt zich er dagelijks mee bezig. "We gaan voor een plekje op de Formule 1-kalender in 2020 of 2021, maar we hopen op 2020" , zo laat Vaessen in gesprek met Motorsport.com weten. Onder de vleugels van Liberty Media gaat de Formule 1 in de zoektocht naar nieuwe circuits niet langer voor het grote geld, maar voor 'magische locaties'. Het is een mooie opsteker voor het TT-circuit: " Assen is zelf misschien niet heel magisch, maar het circuit is dat wel. Natuurlijk zijn we geen New York of Miami, maar daarom hebben we in de plannen tevens een F1-demo in Amsterdam meegenomen." "Overigens zal geld nog steeds een grote rol spelen, want voor mijn gevoel kost elke auto die aan de start staat toch zeker een miljoen euro."

Vaessen wil van de Grand Prix van Nederland de best bezochte Grand Prix op Europese bodem maken: "Op de MotoGP komen zo'n 110.000 bezoekers af, ik kan me niet voorstellen dat dit met de Formule 1 anders zou zijn." "Het liefst willen we een contract voor vijf jaar, maar ik kan me voorstellen dat we als nieuwelingen eerst een driejarig contract krijgen aangeboden. Met vijf jaar zouden we ons echter op de langere termijn kunnen richten en kunnen investeren in het circuit." Op dit moment worden de tekeningen van het aangepaste circuit in Londen door de Formule 1 onder andere gekeurd op inhaalmogelijkheden. De aanpassingen die voorgesteld zijn komen uit de koker van F1-huisarchitect Hermann Tilke.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'