Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Assen wil hulp van kabinet om Formule 1-race binnen te halen

Al vanaf het moment dat Max Verstappen zijn debuut maakte in de Formule 1 wordt de roep om een Nederlandse Grand Prix steeds luider. Zowel Zandvoort als Assen willen maar al te graag de honneurs waarnemen waarbij Assen nu haar pijlers richt op kabinet Rutte.

"De Nederlandse Grand Prix moet in het noorden komen," aldus Jos Vaessen, voormalig directeur van de TT van Assen in gesprek met RTV Drenthe. Volgens Vaessen wordt het tijd dat politiek Den Haag iets terug doet voor het noorden. "Het kabinet is het Noorden ook nog wat verschuldigd dus als een dergelijk evenement naar Assen komt, dan is dat een impuls voor het hele Noorden." Vaessen is als voorzitter van de Stichting The Netherlands Grand Prix Foundation nauw betrokken bij het project om de Formule 1 terug te halen naar Nederland.

Volgens Vaessen zijn de eerste gesprekken met Formule 1 Management in Londen positief verlopen. "Natuurlijk wisten ze niet waar Assen ligt maar toen ik zei dat we een internationaal vliegveld hebben, veerden ze direct op. Ik weet zeker dat als ze hier naar toe komen dat ze hun ogen uit zullen kijken." Vaessen zet dan ook alles op alles om de Formule 1 terug te halen naar Nederland. "Wereldwijd zijn er maar drie hele grote sportevenementen. De Olympische Spelen zijn nummer één maar zullen nooit naar Nederland komen. Datzelfde geldt voor het WK Voetbal maar de Formule 1 kan wel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"