Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin-baas heet nieuwe partner van harte welkom

Aston Martin is in naam en voorkomen het jongste team in de Formule 1. Nu krijgt het team door de nieuwe reglementen echter al de kans om op gelijke hoogte te beginnen met de grotere teams. Men wil dan ook graag zoveel mogelijk geboden kansen aangrijpen.

Dat betekent echter niet dat Aston Martin-baas Lawrence Stroll wonderen verwacht in 2022. Hij benadrukt dat zijn team een plan volgt, een vijfjarenplan wel te verstaan: "We volgen een vijfjarenplan om naar de top van de Formule 1 blijven klimmen", aldus de Canadees. "Om te kunnen winnen in de Formule 1 moeten alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen, waarbij een boel bewegende onderdelen een vaste plek moeten krijgen. Je hebt de juiste mensen op alle afdelingen binnen het team nodig en je hebt de juiste partners nodig om dat te realiseren. Aston Martin heeft van die geweldige en zeer gewaardeerde partners, waaronder ook onze titelsponsor Cognizant. Ik heet bovendien onze nieuwe strategische partner Aramco van harte welkom."

Aston Martin hoopt op onverwachte kansen in 2022

Performance Director Tom McCullough gaat bij de presentatie van de AMR22 dieper in op de uitdagingen die gepaard gaan met het nieuwe technische reglement. Hij stipt aan wat in zijn ogen cruciaal wordt in 2022, misschien nog niet eens tijdens de eerste races, maar zeker gaandeweg het seizoen. "Het vermogen om te leren en voortdurend zaken bij te sturen, wordt cruciaal. Het zorgt voor een nieuw element en en we zullen veel data verzamelen als de auto's voor het eerst in actie komen op het circuit, voorzien van nieuwe 18-inch banden. Hoe we het daar doen, zal een goede indicatie vormen van waar we als organisatie staan", aldus McCullough. Hij ziet kansen, maar wil nog niet naast zijn schoenen gaan lopen, voordat er een meter gereden is: "De nieuwe regels maken dat iedereen met een leeg vel papier heeft moeten beginnen. Je moet er echter vanuit gaan dat de teams die recent wonnen, van start gaan als de favorieten. Maar als een team iets uit de hoge hoed weet te toveren voordat de rest dat doet, kan dat een belangrijk voordeel opleveren. Ik twijfel er niet aan dat wij als Aston Martin in de positie verkeren om elke geboden kans met twee handen aan te grijpen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst