Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin-coureur uit kritiek over kansen jonge coureurs in de F1

Felipe Drugovich is ook komend seizoen weer test- en reservecoureur bij Aston Martin. De Formule 2-kampioen van 2022 zit goed op zijn plek bij de Britse renstal, maar vindt het frustrerend dat er voor hem geen plek op de grid is.

Felipe-Drugovich-RacingNews365-Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Felipe Drugovich werd in 2023 test- en reservecoureur bij Aston Martin, achter Fernando Alonso en Lance Stroll. Het geduld van de 23-jarige Braziliaan wordt sindsdien op de proef gesteld. Aan het begin van dit seizoen verving hij Stroll tijdens de wintertests in Bahrein, omdat de Canadees kampte met gebroken polsen. Tot een racedebuut kwam het echter niet; Stroll was nét op tijd fit genoeg voor de seizoensopener op 5 maart. Daarnaast werd Drugovich kortstondig genoemd als teamgenoot van Alex Albon bij Williams in 2024, maar dat team lijkt vast te houden aan Logan Sargeant voor komend seizoen.

Het ziet er niet naar uit dat Drugovich snel een stoeltje vindt in de F1. De man uit Maringa onthult tegenover Autosport dat hij dicht bij een zitje was voor volgend jaar, maar dat het kwartje de verkeerde kant op viel. "Ik was in de buurt, maar dat geldt waarschijnlijk ook voor tien anderen", aldus de Braziliaan. En hoewel hij blij is dat hij namens het team van Aston Martin veel kilometers mag maken in (oudere) F1-bolides, baalt hij dat de kans op een permanent stoeltje in de koningsklasse gering is.

"Het is frustrerend"

"Het is frustrerend dat er geen plek is voor een jonge coureur", vertelt de Braziliaan. "Veel coureurs hebben hetzelfde of zelfs minder gedaan dan jij, maar krijgen wel de kans en jij niet. Maar het is wat het is. We kunnen het niet veranderen. Ik denk dat ik gewoon zo hard mogelijk moet werken om te laten zien dat ik het kan. Misschien word ik dan ooit een echte F1-coureur voor een volledig seizoen."

Drugovich zal dit seizoen nog één keer plaatsnemen in de AMR23. In Abu Dhabi mag hij de eerste vrije training rijden, iets dat hij ook in Italië mocht doen eerder dit jaar.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes