Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin-coureurs niet tevreden: 'Kopie van de Red Bull was sneller geweest'

Sebastian Vettel en Lance Stroll balen van het kwalificatieresultaat voor de Grand Prix van Spanje. Aston Martin nam een groot upgradepakket mee, waardoor de AMR22 verdacht veel weg heeft van de Red Bull-bolide. De snelheid is echter niet vergelijkbaar met die van Max Verstappen en Sergio Perez.

De Aston Martin-upgrades zijn het gesprek van het weekend in Barcelona. De AMR22 lijkt na de upgrades veel op de RB18 van Red Bull, maar van een kopie is volgens de Britse renstal geen sprake. Gelijkenissen of niet: Aston Martin kwam niet ver met de upgrades. Sebastian Vettel en Lance Stroll kwamen niet verder dan Q1 in de kwalificatie voor de GP van Spanje. "We wisten dat het niet direct een gigantische stap voorwaarts zou zijn", moet Vettel toegeven voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Maar we geloven wel in het concept. We zijn er zeker van dat er meer uit zal komen. Het is nog heel vroeg en we hebben de nieuwe auto op vrijdag pas voor het eerst gezien. Het is allemaal anders en we zijn het nog aan het uitzoeken." "Ik had wel een goed gevoel in de auto", voegt de viervoudig wereldkampioen daar nog aan toe. "Maar tijdens de kwalificatie werd ik tegengehouden door slechte balans in de auto. Ik had geen goed gevoel bij de achterkant en kon de snelheid van de trainingen niet laten zien." Vettel benadrukt dat ze het nieuwe concept van Aston Martin al voor de onthulling van de AMR22 aan het begin van het seizoen hebben gezien.

Stroll ziet meerdere problemen bij de Aston Martin-bolide

Ook Stroll was nog niet tevreden over de prestaties van Aston Martin. De Canadees zal de GP van Spanje starten vanaf de achttiende plaats. Vettel start vanaf P16. "We moeten kijken naar wat er tijdens het weekend allemaal is gebeurd", legt Stroll uit. "Ik heb veel problemen gehad met de balans van de auto en ik kon maar weinig grip vinden." "Het is een hele uitdaging om dat te gaan begrijpen", baalt hij. Wanneer RacingNews365 hem vraagt naar de kritiek richting Aston Martin over de 'Red Bull-kopie', reageert Stroll lachend: "We waren seconden sneller geweest als het een kopie was."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024