Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Aston Martin 'gevleid' door Newey-geruchten: "Maakt ons project geloofwaardiger"

De toekomstplannen van Adrian Newey zijn de laatste weken een populair gespreksonderwerp, vooral omdat de teams veelal interesse tonen in de meesterontwerper. Aston Martin-teambaas Mike Krack reageert nu op de geruchten dat zijn team interesse zou hebben in Newey.

XPB 1280416 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin is al enkele jaren bezig met een groot project. Het hoofddoel is logischerwijs om consistent mee te strijden in de voorhoede van het Formule 1-veld en daar wordt nu hard aan gewerkt door de Britse renstal. Het team heeft daar echter ervaren en getalenteerde mensen voor nodig, maar laat het nu net zo zijn dat één van de meest getalenteerde meesterontwerpers van de Formule 1 nog zonder toekomstplannen rondloopt...

Bij Aston Martin weten ze natuurlijk dat Adrian Newey aan het begin van het volgende kalenderjaar weg zal gaan bij Red Bull Racing. Na alle geruchten over een toekomst bij Ferrari of Mercedes, wordt ook Aston Martin nu als mogelijke toekomstige werkgever van Newey genoemd. De meesterontwerper zou recent zelfs een bezoek gebracht hebben aan het Britse team, maar teambaas Mike Krack probeert die geruchten toch de kop in te drukken. 

Bij Sky Sports F1 benadrukt de Luxemburger dat hij zich desondanks gevleid voelt door alle geruchten. "Als je ziet hoeveel namen er de laatste tijd aan ons project gekoppeld worden en als je beseft hoe omvangrijk dit project is, denk ik dat het echt een eer moet zijn voor de visie van Lawrence Stroll, Honda en Aramco. Alle partners die we hebben zullen zich vast gevleid voelen en het zal interessant zijn om te zien hoe dit verder gaat lopen. Ik denk echt dat ons project hierdoor geloofwaardiger wordt, want een paar jaar geleden zou niemand het serieus hebben genomen als deze namen ineens aan ons project gekoppeld werden."

Aston Martin heeft tot dusver niet de meest succesvolle races achter de rug, maar tijdens de Grand Prix van Canada behaalde de Britse renstal het beste resultaat van dit seizoen. Vorig seizoen ging de Britse renstal echter een stuk beter van start en Krack verwacht dat ze, als klantenteam van Mercedes, mogelijk last hadden van de problemen bij de Zilverpijlen. "We zagen wel wat interessante overeenkomsten, ja. We begonnen bijna hetzelfde aan het seizoen als zij, in ieder geval wat prestaties betreft. Wij konden onszelf tot dusver niet verbeteren zoals zij dat nu wel doen, maar aangezien wij dezelfde hulpmiddelen gebruiken kunnen we hier best van leren. Ik denk dat we onze auto de laatste tijd sowieso beter begrijpen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership