Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Aston Martin geeft opheldering over F1-toekomst Stroll na geruchten in 'silly season'

Lance Stroll blijft gewoon voor Aston Martin rijden in 2024, dat is bevestigd door het team na geruchten in 'silly season'.

Stroll Holland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Fernando Alonso heeft nog een meerjarig contract bij Aston Martin en heeft al meermaals uitgesproken zeer tevreden te zijn. Niet zo gek ook, want het team dat voorheen in het middenveld streed, staat nu regelmatig op het podium. Een grote sprong vooruit en met een contract tot na 2024 komt er geen verandering in de diensten van de Spanjaard.

Bij Lance Stroll wordt er minder gezegd over zijn contractsituatie, maar bij de Canadees ligt de situatie net wat anders. Zijn vader, Lawrence Stroll, is namelijk de eigenaar van Aston Martin. Teambaas Mike Krack werd door de media gevraagd of hij 'niet te ontslaan' is in die positie, waarna hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 antwoord geeft.

"We hebben daar geen discussies over en met de twee huidige coureurs zitten we goed voor volgend jaar", zegt hij over het Formule 1-seizoen van 2024. "Er is geen specifiek gat in performance, maar wel een verschil in gehaalde punten. Als team analyseren we het seizoen van beide perspectieven en als team moeten we het beter doen aan de andere kant van de garage", zegt Krack, doelend op de kant van Stroll.

"Daarnaast hebben we ook wat betrouwbaarheidsproblemen gehad en dat was altijd het geval bij zijn auto. Dit is iets wat we beter moeten doen en dus aan moeten pakken", aldus de Aston Martin-teambaas.

Het Britse Formule 1-team bezet momenteel de derde plaats in het constructeursklassement met 215 punten, waarvan er 168 zijn behaald door Alonso en de overige 47 door Stroll.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap