Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin kan geluk niet op met Alonso

Drie races en drie keer mocht Fernando Alonso naar het podium. Aston Martin is dit seizoen tot nu toe de grote verrassing. Teambaas Mike Krack kan zijn geluk niet op met de Spanjaard.

De laatste podiumplek voor de start van dit seizoen voor Aston Martin dateerde van 6 juni 2021. Sebastian Vettel werd in Azerbeidzjan verrassend tweede, na het uitvallen van Max Verstappen en het moment waarop Lewis Hamilton zich verremde in de laatste ronde. Het was ook de enige podiumplek voor Aston Martin sinds de terugkeer in de Formule 1 in 2021. Dit seizoen is drie races oud en drie keer reed Aston Martin zich op het podium. Met dank aan Fernando Alonso die drie keer P3 pakte. Teambaas Mike Krack kan zijn geluk dan ook niet op met de tweevoudig wereldkampioen. "Het is fantastisch. Ik bedoel, als iemand tegen mij had gezegd dat we drie podiumplaatsen zouden hebben na drie races dan zou ik het niet geloofd hebben", vertelt hij aan onder meer RacingNews365 .

Ongelofelijk

Krack is bezig aan zijn tweede seizoen bij Aston Martin en onder zijn leiding is het team uitgegroeid tot een van de uitdagers van Red Bull. Hij vergeet daarbij niet de kwaliteiten van Alonso. "Met die drie podiumplekken laat hij zien wat voor wereldkampioen we hebben, gewoon ongelofelijk. De manier waarop hij rijdt, is heel consistent. Hij stond er altijd, in alle sessies dit jaar. In elke vrije training stond hij mee bovenaan. Hij gaat altijd tot het gaatje." Ook met zijn kennis zorgt Alonso er volgens Krack voor dat hij iets extra's toevoegt aan het team. Zoals bij een van de herstarts in Australië. "Hij herinnert zich elke race die hij heeft gedaan en wat waar gebeurde. Zo wist hij wat er stond te gebeuren na de rode vlag, omdat dit vorig jaar ook op Silverstone plaatsvond. Dat is vrij indrukwekkend."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"