Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Aston Martin wil met 'volledig geïntegreerde' Red Bull-kopstukken de aanval openen

Het doel voor Aston Martin in 2023 is duidelijk: de beste van het middenveld zijn en vanuit daar verder werken. Aston Martin Performance Director Tom McCullough blikt vooruit op het volgende seizoen.

Alonso Aston Martin test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin legt de lat hoog volgend seizoen. Performance Director van Aston Martin, Tom McCullough, blikt terug op 2022 en vooruit op 2023.

Hoewel Aston Martin 'slechts' zevende werd in de eindstand van het klassement is er veel positiefs om naar terug te kijken en zijn ze een veelbelovende richting ingeslagen voor 2023. Twee voormalige Red Bull-kopstukken hadden daar onder andere een hoofdrol in.

"Het team is dit jaar aanzienlijk gegroeid", begint McCullough. "Veel getalenteerde mensen hebben zich bij ons gevoegd, waaronder technisch directeur Dan Fallows en adjunct-technisch directeur Eric Blandin. Zowel Dan als Eric hebben zich naadloos geïntegreerd in het team en dat is te zien aan de manier waarop we de auto dit jaar hebben ontwikkeld en sinds hun komst gestaag vooruitgang hebben geboekt."

"En cruciaal, iedereen gaat dezelfde richting in. We weten welke kant we op moeten. We hebben ons hoofd koel gehouden en samengewerkt om tijdens het seizoen stappen vooruit te zetten met de auto en ervoor te zorgen dat we op het juiste pad zitten voor 2023."

Het doel van Aston Martin in 2023

Het doel voor het team van Lance Stroll en Fernando Alonso is duidelijk: de best of the rest zijn én beter. In 2022 kon het team niet helemaal goed tot haar recht komen, mede door de budgetcap, maar de kennis is er volgens McCullough zeker wel.

"We willen vooraan in het middenveld komen en vanuit daar verder naar voren werken - daarvoor moeten we agressief zijn. We hebben dit jaar geprobeerd zo agressief mogelijk te zijn, maar met het budget en de beschikbare middelen was dat moeilijk. Er zijn onderdelen die we graag hadden willen produceren."

"Er is zoveel wat we hadden kunnen doen, maar dat konden we ons niet veroorloven binnen het budgetplafond - zeker niet na de belangrijke veranderingen die we in Barcelona aan de auto hebben aangebracht. De formule is enigszins veranderd. Nu gaat het erom de upgrades te kiezen die de beste prestaties opleveren in verhouding tot de kosten."

"Voor 2023 moeten we al onze ideeën en lessen van dit jaar bundelen om een aanzienlijk betere auto af te leveren. Maar het is allemaal relatief, want elk ander team doet hetzelfde. We denken dat de weg die we nu bewandelen de juiste is en dat we onze auto voor 2023 kunnen verbeteren om constant betere prestaties te leveren in plaats van halverwege het seizoen van concept te moeten veranderen."

Ook interessant:

Red Bull is niet alleen een heel succesvol Formule 1-team, het is ook een geoliede PR-machine. Keer op keer weet het team van Max Verstappen en Sergio Perez vriend en vijand te verbazen met de vetste stunts met Formule 1-auto's. Hieronder de vijf vetste stunts!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië